SSP Kragujevac : „Grad raspale infrastrukture gradi četiri svetleće fontane“

Povodom najave početka rekonstrukcije Trga Radomira Putnika, saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti, oglasio se Gradski odbor SSP-a u Kragujevcu :

Građani Kragujevca sa nevericom su primili vest da se za proleće planira rekonstrukcija Trga Radomira Putnika, imajući u vidu stanje infrastrukture u našem gradu. Kako nadležni navode, ulice ispred zgrade starog Suda zatvoriće se za saobraćaj, a prostor dodatno “oplemeniti” sa četiri fontane, dve linijske i dve kružne, sve osvetljeno prigodnom ambijentalnom rasvetom.

Bilo bi u redu ulepšavati prostor u centru grada kada bi postojeće ulice, šetališta, trotoari i mostovi (bar oni u neposrednoj blizini Suda) izgledali pristojno, kada već ne izgledaju atraktivno. Ipak, u situaciji gde u centru grada imamo na ulicama ″jezera″, jer kišnica nema gde da ode, kada u Ulici Lole Ribara, koja je deo starog gradskog jezgra, pola rasvete ne radi, a behaton je u očajnom stanju, kada je pešački most kod Zastavinog sata toliko ruiniran da predstavlja sramotu za grad, smatramo besmislenim i bahatim ulaziti u takav projekat.

Ovo je samo jedan od pokazatelja da gradski režim ne ume da odredi prioritete. Trotoari su u toliko lošem stanju da to više nije pitanje estetike, već bezbednosti građana i njihove imovine!

Ulazak u ovaj projekat je potez očajnika, jer lokalni vlastodršci pribegavaju populizmu u nadi da će šminkanjem kragujevačke bede o trošku građana još jednom prevariti te iste građane na izborima, ali neće im proći. Kragujevac se probudio i 3.aprila 2022. godine građani će pokazati gde im je mesto.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar