SSP Kragujevac : „Bubanjska centrifuga“

Povodom zapuštenog i haotičnog izgleda lokacije „Servis 2“, koju danas koristi JKP „Vodovod i kanalizacija“ Kragujevac, saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti oglasio se Gradski odbor SSP Kragujevac :

„Bubanjsko jezero progutalo je veliki novac na ime uređenja. Nasuprot uređenog prostora oko jezera nalazi se haotičnost građanima znana kao “Servis 2”, koja je data JKP “Vodovod i kanalizacija” na korišćenje, nakon što je iseljena iz svog prostora koji se nalazilo u naselju Stanovo.

Pomenutom preduzeću je na korišćenje dat prostor „Servis 2“ koji je grad otkupio od vlasnika pod sumnjivim okolnostima na prvoj licitaciji, iako je bio jedini ponuđač i to po ceni od gotovo tri miliona evra.

Pozamašno plaćeni objekat i njegovo neposredno okruženje očiglednim nemarom rukovodećih kadrova JKP “Vodovod i kanalizacija” postaju ruglo na 500 metara od centra grada.

Prostor ispred zgrade i neposredno uz nju više liči na stovarište građevinskog materijala nego na uređeni prostor uglednog gradskog preduzeća. Kamen koji preduzeće koristi u svom radu, u ogromnim količinama istovaren je uz objekat, sa tog mesta se raznosi i lomi asfalt na ulici koja povezuje dva bulevara. Na samom ulazu nalaze se ogromne betonske cevi i brojna klupka plastičnih cevi.

Park iz doba uspešnog poslovanja preduzeća „Servis 2″, nekada planski osmišljen (čudom u ovim neuslovima nalazi se još uvek petnaestak različitih, retkih vrsta drveća), pretvoren je u divlji parking za automobile zaposlenih, a od ulice ga deli nabujalo korovsko bilje.

Ono što posebno izaziva revolt građana je činjenica da se na obodu parka, uz trotoar, parkira cisterna za odvoženje fekalnih materija, iz koje na trotoar curi fekalni sadržaj.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Kragujevac pita:

• Da li je moguće da grad nije mogao JKP “Vodovod i kanalizacija” da ustupi neko drugo mesto za skladištenje kamena, cevi i drugih sredstava za rad ovog preduzeća?

• Razmišljate li o higijeni i zdravlju ljudi dok rukovodite ovim mestom?

• Da li vas je sramota kada građani vide koliko ste aljkavi, bez osećaja za red, o estetici da ne govorimo?

• Kada će biti završena zgrada Operativno tehničkog centra Vodovoda, a ovo javno komunalno preduzeće dobiti adekvatan prostor?

Domaćinsko poslovanje ne znači poterati radnike na paradu kada gazda kaže, već rukovoditi poverenim preduzećem na korist i ponos svih građana Kragujevca.
Poslušnost nije dovoljna referenca za rukovodeću poziciju. Ili ipak u vašem sistemu vrednovanja jeste?“

Gradski odbor Stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar