SSP Kragujevac : „Beloševac – govori nemo, kuca nečujno“

Povodom nerešavanja komunalnih problema stanovnika ulica Gustava Krkleca i Nedeljka Čabrinovića u naselje Beloševac, javnosti se  saopštenjem koje prenosimo u celosti, obratio Gradski odbor SSP-a u Kragujevcu :

Vapaji stanovnika ulica Gustava Krkleca i Nedeljka Čabrinovića u naselju Beloševac nisu milozvučni lokalnoj vlasti. Rešavanje osnovnih komunalnih pitanja kažu (ignorisanjem) nije prioritet za njih. Poruka je da 21. vek ne obavezuje na civilizacijske norme ni u gradu, a ni tri kilometra od centra grada.

Prema rečima stanovnika Beloševca u više navrata, godinama i neumorno se obraćaju različitim institucijama. Od Mesne zajednice, JKP Vodovod i kanalizacija, preko brojnih opštinskih službi, ali nisu nailazili na saradnju, razumevanje, pomoć. Moguće da nevešto usklikuju pred pomenutim vratima bez jedinog bitnog argumenta – ulaznice (partijske knjižice).

Pomenute ulice nalaze se na prilično strmom terenu, nisu asfaltirane i nemaju kišnu kanalizaciju. To za posledicu ima da se kamen kojim se put povremeno nasipa spira, osipa čime je otežano kretanje kako ljudi, tako i automobila. Šahte fekalne kanalizacije su iznad nivoa puta (usled spiranja kamena), dok se put nakon padavina urušava u obližnji kanal. Kako kiša utiče na konzistentnost puta, iz godine u godinu on je sve uži, toliko uzak da je trenutno nemoguće mimoilaženje dva automobila. Uverili smo se i u nesnosan smrad koji se iz kanala širi, a sam sadržaj koji kroz njega prolazi potencijalno je leglo zaraze.

Nakon brojnih bezuspešnih obraćanja nadležnima, stanovnici ovih ulica obratili su se nama za pomoć.

U ime sugrađana, Stranka slobode i pravde pita:

• Kada će problemi ulica Gustava Krkleca i Nedeljka Čabrinovića biti rešeni?

• Da li je razlog nerešavanja ovog problema taj što su se građani za rešenje obraćali institucijama, a ne vladajućoj stranci? Da li je opravdano mišljenje koje vlada među građanstvom, a to je uverenje da je SNS jedina adresa gde je moguće rešiti problem?

 

Gradski odbor Stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar