SSP : Da li je školsko dvorište u OŠ“Treći kragujevački bataljon“ za našu decu?

Saopštenje za javnost Dalibora Jekića, narodnog poslanika i predsednika Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Kragujevcu, prenosimo u celosti :

Stanje u kojem se već godinama nalazi školsko dvorište u OŠ“Treći kragujevački bataljon“ je zabrinjavajuće sa aspekta bezbednosti dece a i sa estetskog. Ovu školu pohađa blizu 800 dece, u njoj se odvija predškolska nastava i svake godine oko 100 mališana krene u I razred. Ovakav ambijent nije sigurno nešto što bi bilo koji roditelj poželeo svom detetu, a sumnjam i da su deca zadovoljna stanjem dvorišta u kojem provode značajan deo svog vremena.

Kao narodni poslanik sam pre 6 meseci na sednici Skupštine grada postavio pitanje kada će se rekonstruisati školsko dvorište u OŠ“Treći kragujevački bataljon“? Podsetiću da je do značajnog oštećenja školskog dvorišta došlo još 2016.godine kada je obekat škole rekonstruisan, a da je još tada dato obećanje da će odmah posle rekonstrukcije objekta škole biti sređeno i školsko dvorište. Od tada do sada je prošlo 7 godina, a deca koja su tada krenula u I razred ove godine kreću u VIII razred. Na poslednjoj sednici Skupštine grada sam od člana Gradskog veća dobio obećanje da će uskoro početi rekonstrukcija, ali do dana današnjeg još uvek nisu otpočeli radovi.

Da li će ovakvo ruinirano i nebezbedno školsko dvorište dočekati decu 1.septembra? Zbog čega nisu radovi otpočeli tokom raspusta, kada kreću i kada će biti završeni?

Loše planiranje je sinonim za ovu vlast jer umesto da decu obradujemo i dočekamo u jednom lepšem i bezbednijem ambijentu, očigledno je da ćemo ih dočekati u oronulom školskom dvorištu koje sigurno nije za našu decu.

Dalibor Jekić, narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac

Post Author: Milan

Ostavi komentar