Jekić : SNS se drznuo da menja satnicu Velikog školsokg časa

Saopštenje za javnost Dalibora Jekića, narodnog poslanika i predsednika Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, prenosimo u celosti :

Veliki školski čas se ove godine ne održava prema satnici koja je usvojena još 1964.godine, menjala su se mnoge vlasti ali ni jednoj do sad nije palo na pamet da se usudi da donese ovakvu odluku. Lokalna vlast je htela da se satnica prilagodi obavezama predsednika Aleksandra Vučića, ali da li ima nešto preče u Srbiji 21.oktobra nego biti sa Kragujevčanima i pokloniti se senima nevino stradalih Kragujevčana.

Kragujevčani se sa posebnim pijetetom odnose prema svim oktobarskim žrtvama, takav odnos se prenosi sa generacije na generaciju. Veliki školski čas je manifestacija koja nas podseća na nevino stradale naše sugrađane, slobodno možemo reći da je to rana koja nikad nije zacelila. Ako neko sve ovo zna nikad nije smeo ni da pomisli da nešto što traje blizu 6 decenija sme da dira, a to je da Veliki školski čas počinje tačno u 11h i da traje 45 minuta koliko i jedan školski čas. Obavešteni smo da će ove godine Moleban početi umesto u 10:30 u 10h, a da će Veliki školski čas početi umesto u 11h u 10:30h. Takođe, kako nezvanično saznajemo poema neće trajati 45 minuta nego između 30-35 minuta.

Nedopustivo je da se ova manifestacija skrnavi zbog bilo koga u ovoj državi jer je nije stavio na vreme u svoj prioritet da prisustvuje sećanju na ovaj tragičan događaj. Po ovako sramnoj odluci vidimo da vlasti Srpske napredne stranke nije ništa sveto, a da su stranački interesi iznad svega.

 

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar