SNS Kragujevac : Posvetićemo se razvoju sela

Srpska napredna stranka u Kragujevcu nastavila je akciju uređenja javnih površina na seoskom području kako bi podigla svest kod mladih o značaju očuvanja seoske sredine, sa posebnim naglaskom na razvoj sela i poboljšanje životnog standarda u manjim sredinama.
Prvi na listi Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Za našu decu.“, Nikola Dašić razgovarao je sa meštanima Vlakče o razvoju ovog kraja, koji je veoma značajan u oblasti poljoprivrede i seoskog turizma.
„Veoma je važno da obratimo pažnju na selo, naročito zbog dece. Kako bi umanjili odlazak mladih iz nerazvijenih sredina u gradove, moramo da im pružimo uslove za bolji život. Na nama je da obezbedimo asfalt, rasvetu ali takođe da uz podršku Republike obezbedimo značajna podsticajna sredstva za srpskog seljaka. Sada kada su stabilizovane gradske finansije konačno imamo prostora i budžet da se ozbiljno posvetimo razvoju sela“, rekao je Nikola Dašić.
Članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke danas su uređivali dvorište crkve Presvete Bogorodice u Vlakči, selu u Šumadiji koje važi za mesto sa najvećim brojem najlepše uređenih dvorišta.
„Okupili smo se danas u Vlakči, kako bismo oplemenili dvorište crkve i dali svoj doprinos. Omladinci Srpske napredne stranke zasadili su cveće i farbali klupe. Želja nam je da vratimo ljude ovim krajevima, svojim korenima i pre svega veri“, kazala je Slavica Radenković, kandidat za odbornika Srpske napredne stranke u Kragujevcu.
Inače, ovo stočarsko-voćarsko selo poznato je po manifestaciji Dani otvorenih dvorišta i po Mihailu Petroviću, srpskom pilotu i prvoj žrtvi vazduhoplovstva u Balkanskom ratu, koji je rođen u Vlakči.

Post Author: Milan

Ostavi komentar