Sistem „Oko sokolovo“ u službi uzimanja novca od građana Kragujevca

Saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke prenosimo u celosti :

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu izražava svoje pritivljenje odluci gradskih vlasti koja se odnosi na kupovinu sistema „Oko sokolovo“ za kontrolu i naplatu parkiranja. Imajući u vidu loše iskustvo sa Javnom garažom kod starog „Srca“, koja se pokazala kao nerentabilni projekat, po svemu sudeći radi se o još jednom promašaju gradskih vlasti u pogledu rešavanja problema parkiranja u gradu.

U pogledu kontrole i naplate parkiranja, gradske službe već imaju dovoljno vozila i ljudstva na terenu, tako da nabavka sistema od 19 miliona dinara, koje će platiti poreski obveznici našeg grada, suštinski ne rešava targetirani problem. Takođe, sam sistem „Oko sokolovo“ u prestonici nije doneo značajnije rezultat, uprkos značajnom novcu koji je za njega izdvojen, a i pred samim Ustavnim sudom je pokrenut proces njegove ustavnosti i zakonitosti.

Problem parkiranja u našem gradu trebalo bi da se rešava uvažavajući socio-ekonomski položaj naših sugrađana i kroz planski pristup tom problemu. Uvođenje sistema „Oko sokolovo“ predstavljaće samo pokušaj gradskih vlasti da se kažnjavanjem građana popune rupe u gradskom budžetu, i to one rupe koje su i nastale nemarom i nestručnošću gradskih vlasti.

Post Author: Milan

Ostavi komentar