Šešelj u Kragujevcu poklanja više od 2.000 primeraka svojih knjiga

Na skupu u pešačkoj zoni u centru Kragujevca predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj poklanjao je danas svoje knjige Kragujevčanima.

U pešačkoj zoni u centru grada, aktivisti SRS čekali su u redu da besplatno dobiju Šešeljeve knjige i stranački časopis „Velika Srbija“.

Poklanja se ukupno više od 2.000 primeraka u četiri naslova, a na štandu se potpisuje i „peticija protiv gej brakova“.

Šešelj je rekao za agenciju Beta da neće davati izjave novinarima, jer ga, kako je ocenio, ima mnogo na televiziji i uputio je novinare na predstavnika šumadijskog odbora SRS.

„To je jedno od akcija u nizu koje SRS preduzima kako bi ponovo aktivirala svoje članstvo i ponovo se vratila na mesto koje joj pripada“, rekla je za Betu predsednica Okružnog odbora Dragana Krstić.

Ona je rekla da radikali kažu „stop“ lokalnim vlastima zbog stranačkog zapošljavanja i nečasnog ponašanja prema neistomišljenicima.

„Ova gradska vlast se razlikuje od svih prethodnih po tome što je jako osvetoljubiva i što su svi neistomišljenici, oni koji ne pripadaju vlastima, zapravo stradali pod vlašću na lokalu“, rekla je Dragana Krstić.

Ona je naglasila da radikali kritikuju ljude koji su vlast na lokalnom nivou, jer misle da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić mogao da izabere „bolje kadrove“.

Predsednica okružnog odbora SRS je pozvala „dobronamerne i poštene“ građane, aktiviste i simpatizere te stranke da „pomognu da se kaže ‘ne’ i da se zajedno krene u veliku borbu, da se obnove koreni Radikalne stranke, da se ona izdigne jača, veća i bolja“.

Krstić je dodala da će podela Šešeljevih knjiga biti organizovana u svim okruzima, a sledeći je Pomoravski.

Član Centralne otadžbinske uprave i član predsedničkog kolegijuma SRS Saša Tucaković rekao je za agenciju Beta da će radikali, kada dođu na vlast, deliti deci besplatne udžbenike na „srpskoj ćirilici sa istinom, a ne neistinom, gde će se afirmisati pozitivne vrednosti“.

On je poručio da je to početak nove SRS, koja kreće iz Kragujevca, gde je, kako je ukazao, stranka i osnovana 1991. godine.

 

Izvor : Beta

Foto : Beta

Post Author: Milan

Ostavi komentar