SAVEZ 90/ZELENIH SRBIJE : Goran Trivan – prilozi za ekološku tragediju novog doba

Savez 90/Zelenih Srbije je začuđen poslednjim istupom bivšeg ministra ekologije Gorana Trivana koji je ničim izazvan izronio iz političke sumaglice. On se naime, već 30 godina uspešno bavi prodavanjem ekološke magle i zbog toga smo posebno iznenađeni njegovim istupima.

“Stiče se utisak da svih ovih godina, što bi naš narod rekao, on „ni luk jeo, ni luk mirisao“, a ustvari je samo poslednjih 15 godina u vrhu beogradske i srpske ekologije.

Nažalost, to vreme provedeno u ekološkom političkom zamajavanju on iza sebe nije ostavio gotovo ništa, barem ne, ništa korisno za našu državu i zaštitu životne sredine.

Poslednji mandat kao ministar zaštite životne sredine nije predložio Narodnoj skupštini i narodnim poslanicima ni jedan zakonodavni okvir koji bi unapredio stanje životne sredine. Nažalost, nije učinio ništa da bismo se približili standardima Evropske unije, a posebno nije bio zainteresovan za unapređenje zelenog poslovanja, stvaranje uslova za cirkularnu ekonomiju i podizanje zelene privrede. Nije uspeo da uradi ništa u sektoru upravljanja otpadnim vodama i smanjenja zagađenja izazvanog čvrstim i komunalnim otpadom. U njegovom mandatu prepolovljen je broj mernih stanica za kvalitet vazduha i podaci o zagađenju su prikrivani i loše interpretirani”, navedeno je u pisanoj izjavi Saveza 90/Zelenih Srbije.

Jedino po čemu ga se svi sećaju jeste kada ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio i pitao članove Vlade da li su ga videli? U danima najvećeg zagađenja vazduha u Beogradu, on je naprosto iščezao. Nestao u beogradskom smogu sopstvenog nečinjenja. Pored toga, svima nam je u sećanju pokušaj dodele nagrade ekološkom aktivisti Aleksandru Jovanoviću Ćuti koji je Trivana unizio odbijajući pred svim prisutnim zvanicama da primi neku izmišljenu nagradu, naglašavaju u Savezu 90/Zelenih Srbije.

Bivši ministar Trivan se sad setio da treba zabraniti rad kompanije Rio Tinto i staviti zabranu na iskopavanje litijuma u Republici Srbiji, a sve ove godine svaki papir i saglasnost su prošli kroz njegove ruke za rad iste,licemerno i nepošteno. Vreme je da takvi “ekolozi” odu u penziju, jer su nas svojim radom i doveli do situacije u kojoj se nalazimo!

 

SAVEZ 90/ZELENIH SRBIJE

 

 

Post Author: Milan

11 thoughts on “SAVEZ 90/ZELENIH SRBIJE : Goran Trivan – prilozi za ekološku tragediju novog doba

  Saska

  (21 децембра, 2021 - 11:57 am)

  Na dobrom smo putu da ostanemo bez vode,vazduha i zemlje. Podrska Zelenima

  Zivan

  (21 децембра, 2021 - 12:20 pm)

  Buducnost zelene ekonomije je samo uz Savez90. Sve ostalo je promasaj

  Toza

  (21 децембра, 2021 - 12:25 pm)

  Necemo mi daleko stici sa takvim ministrima i clanovima vlade. Hvala Zelenima na vestima.

  Dane

  (21 децембра, 2021 - 1:15 pm)

  Katastrofa za jednu tako odgovornu poziciju.

  Tamara

  (21 децембра, 2021 - 1:19 pm)

  Tako nam i funkcionise sve. Svaka cast Zelenima

  Bosko

  (21 децембра, 2021 - 1:20 pm)

  Sa takvim ministrima samo se vracamo u nazad. Napredak je uz Savez

  Darko

  (21 децембра, 2021 - 1:22 pm)

  Priroda i zivotna sredina treba da su na prvom mestu. Podrska Savezu90

  Saska

  (21 децембра, 2021 - 1:23 pm)

  Trvan je samo jedan u nizu . . .promena ka Zelenoj ekonomiji

  Dusan

  (21 децембра, 2021 - 1:36 pm)

  Izgleda je senilan. Cvaka cast Savezu

  Sinisa

  (21 децембра, 2021 - 1:37 pm)

  Sta reci a ne zaplakati! Hvala Zelenima

  Sasa

  (21 децембра, 2021 - 1:40 pm)

  Maglu smo navikli da nam prodaju. Podrska Zelenima

Ostavi komentar