Saopštenje opozicionih poslanika u vezi sa situacijom u „Zastava oružju“

Povodom situacije u fabrici „Zastava oružje“ zajedničkim saopštenjem oglasili su se poslanici opozicije iz Kragujevca :

„Zastava oružje“ se nalazi u izuzetno teškoj situaciji i apel zaposlenih je ujedno i vapaj da se u ovoj fabrici mora nešto pod hitno preduzeti. U ovoj fabrici koja ove godine obeležava 170 godina svog postojanja je zaposleno oko 2400 Kragujevčana, to zahteva da se o ovoj fabrici brinu kako grad tako i država.

Gradonačelniče Dašiću, ne smete ostati nemi na vapaje za pomoć koji dolaze od zaposlenih iz ove fabrike, ne može nikako biti izgovor da grad ima mali udeo u vlasništvu. Dužni ste da se brinete o svim građanima, o svim privrednim društvima sa teritorije grada Kragujevca bez obzira imali ili ne udeo u vlasništvu.

Kao Narodni poslanici smo izuzetno zabrinuti za situaciju u kojoj se nalazi „Zastava oružje“, fabrike iz koje je nastala industrija u našem gradu, fabrike koja je simbol privrede i kao takva je od izuzetnog značaja za naš grad i državu. Za nas je frapantno da je fabrika došla u ovakvu situaciju i da je ugroženo njeno poslovanje i egzistencija 2400 zaposlenih.

Zahtevamo od Vas maksimalnu ozbiljnost i da što pre zakažete sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom odbrane Milošem Vučevićem, koji su inače Vaše stranačke kolege, kako bi se rešila kriza rukovođenja u ovoj fabrici i napravio plan konsolidacije poslovanja.

Gospodine gradonačelniče Dašiću, krajnje je vreme da shvatite ozbiljnost problema u „Zastava oružje“ i da preduzemete sve što je u ovoj situaciji neophodno kako bi se ova dubioza u poslovanju prevazišla na najbolji mogući način po fabriku i zaposlene. Ovo je Vaša obaveza i dužnost imajuću u vidu funkciju koju obavljate.

 

Narodni poslanici:

Dalibor Jekić

Veroljub Stevanović

Nikola Nešić

Post Author: Milan

Ostavi komentar