Ponavljanje izbora u Kragujevcu na 11 biračkih mesta

Na 11 biračkih mesta u Kragujevcu izbori se ponavljaju.

RIK je sinoć saopštio da će se na 9 izbornih mesta u Kragujevcu izbori ponoviti, ali je tokom noći između četvrtka i petka, nepravilnost u radu biračkih odbora otkrivena na još dva birališta.
Nikola Ribarić, koordinator Republičke izborne komisije (RIK) u Kragujevcu, za portal Pressek je rekao da je na 1 biračkom mestu nedostajao zapisnik, a da u 10 izbornih jedinica nije pravilno brojan broj birača.
U nedelju, 28. juna, izbori će biti ponovljeni na biračkom mesti broj 83 – MZ Beloševac (OŠ Dragiša Luković Španac), broj 110 – MZ Jovanovac, 43 – MZ Filip Kljajić (OŠ Đura Jakšić), 57 – MZ Korićani (kafana Kraljica), 60 – Mz Bresnica 3, 64 – MZ Male Pčelice NN (Klub penzinera), 69 – MZ Stanovo (Dom omladine), 81 – MZ Beloševac (OŠ Dragiša Luković Španac), 100 – MZ Grošnica (JKP Vodovod i kanalizacija), 151 – Dragobraća (Dom kulture), te na biralištu broj 159 – MZ Aerodrom (OŠ Mirko Jovanović).
– Po prvi put ove godine radila se instruktaža biračkih odbora, koja je sprovedena u februaru, a izbori su održani tek sada u junu. Ovo su do sada, zbog dobro poznate situacije, bili najduži izbori u Srbiji. Sa druge strane, političke stranke koje su učestvovale u izborima menjale su članove biračkih odbora u poslednjem trenutku. Tako se dešavalo da bukvalno noć pre izbora menjamo članove biračkih odbora, rekao za Nikola Ribarić.
On je dodao da političke stranke moraju mnogo ozbiljnije da uđu u izborni proces.

Post Author: Milan

Ostavi komentar