Položeno cveće u Šumaricama uz izvinjenje streljanima

Juče oko 17 časova nekolicina građana Kragujevca, među kojima i neki od predvodnika velikog protesta u Kragujevcu 2019/20 godine, kao i predstavnici Gradskih odbora Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde, položili su cveće na spomenik streljanim đacima u Šumaricama.

Kako su naglasili učesnici tog događaja, u pitanju je simbolični gest izvinjenja svim stradalim građanima u Šumaricama, zbog političke manifestacije koja će se danas odigrati par stotina metara dalje, na obodu Spomen parka 21.oktobar.

Naglašeno je da takvim manifestacijama, čija je jedina svrha podizanje političkog rejtinga aktuelnog predsednika i vlasti u Srbiji, nije mesto na ovakvom jednom za Kragujevac ali i Srbiju svetom mestu, simbolu stradanja naroda tokom okupacije u Drugom svetskom ratu.

Kao mesto na kome je položeno cveće, odabran je spomenik streljanim đacima i profesorima, upravo i zbog pokušaja zloupotrebe đaka i nastavnika za današnju vojnu paradu, kažu učesnici jučerašnjeg događaja.

 

Post Author: Milan

1 thought on “Položeno cveće u Šumaricama uz izvinjenje streljanima

    PSA

    (28 јуна, 2021 - 3:05 pm)

    Jeste malo neumesno ali nista novo. Samo sto nije parada nego Otvoreni dan, koji se decenijama odrzava samo stotinak metara dalje u obližnjoj kasarni skoro svake godine ali ovaj put je velika izlozba. Nit su u pravu vlasti da je ovo prvi put nit ova kontra priča. Nije bilo ispred nosa pa se niko nije sekirao. Jedino nikome ne sme da bude moranje da dodje pa ni deci, ostalo je standardna priča u svim zemljama. Organizovano deca posećuju i nemačke kasarne, kao i američke aeromitinge. Ništa novo.

Ostavi komentar