Parlamentarni izbori sutra će biti ponovljeni na biračkom mestu 113 u MZ Korman

U subotu, 16. aprila, u Kragujevcu će biti ponovljeni parlamentarni izbori, na biračkom mestu broj 113, u MZ Korman, Gradska izborna komisija preuzela je sve pripremne radnje za sprovođenje izbora na ovom biračkom mestu.

Gradska izborna komisija je nakon izbora održanih 3. aprila 2022. godine donela rešenje kojim je konstatovano da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja za biračko mesto broj 113, MZ Korman. Na ovom biračkom mestu, birački odbor nije predao zapisnik o rezultatima glasanja, tako da iz tog razloga, Gradska izborna komisija nije mogla da utvrdi rezultate glasanja za ovo biračko mesto. Nakon toga je Republička izborna komisija donela rešenje o ponavljanju izbora za narodne poslanike za ovo biračko mesto, za 16. april 2022. godine. Preduzete su sve pripremne radnje za sprovođenje sutrašnjih izbora – kaže Jasmina Petrović, zamenik predsednika Gradske izborne komisije.

Na ovom biračkom mestu upisano je 511 birača koji imaju pravo glasa.

Gradska izborna komisija će u zakonom predviđenom roku utvrditi rezultate glasanja na ovom biračkom mestu, a zatim i zbirni izveštaj za parlamentarne izbore za sva biračka mesta na teritoriji grada Kragujevca.

Gradska izborna komisija ima rok od 96 sati da usvoji zbirni izveštaj o rezultatima glasanja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar