Organizacioni odbor protesta pozvao gradsku vlast da otpočne sa grejnom sezonom

Večeras je ispred zgrade Energetike u Kragujevcu, održan protest građana zbog odlaganja početka grejne sezone. Na protest su pozvale Kragujevačke opozicione stranke Narodna, Demokratska, Moramo, Stranka Slobode i pravde i druge. Na protestu je pročitano saopštenje organizacionog odbora protesta koje prenosimo u celosti :

„Organizacioni odbor protesta, u ime svih građana Kragujevca, poziva gradsku vlast da odmah stavi van snage nezakonitu odluku gradskog veća o odlaganju početka grejne sezone i momentalno pusti grejanje svim domaćinstvima i institucijama, u skladu sa zakonom.

Mi ne pristajemo da budemo žrtve nesposobnosti aktuelne vlasti koja nije u stanju da obezbedi osnovne komunalne potrebe građana, i zbog čijih odluka, u danima za nama, ispaštaju svi, a naročito najugroženije kategorije stanovništva, deca i stari sa zdravstvenim problemima.

U vreme najnižih zarada i galopirajuće inflacije, vaša nesposobnost dodatno finansijski iscrpljuje Kragujevčane, koji su primorani da dogrevaju životni prostor, zbog čega će računi za struju biti znatno uvećani, a čemu želimo da stanemo na put.

Nećemo dozvoliti da grejanje zavisi od vaše milosti i procene kada je građanima hladno, već ste dužni da postupate u skladu sa propisima, a ako se na ovaj zahtev oglušite, protest ćemo radikalizovati i izazvaćemo sud i ostale nadležne organe da utvrde odgovornost svih predstavnika vlasti koji su odlučili da se igraju zdravljem građana Kragujevca.“

Post Author: Milan

Ostavi komentar