Odbrana građana od pritisaka da učestvuju na Vučićevem skupu – Akcija nekoliko opozicionih stranaka iz Kragujevca

Danas su u zajedničkoj akciji kod nekadašnje robne kuće „Pionir“, u ulici „Lole Ribara“, gradski odbori Demokratske stranke, Zajedno i Srce ponudili sugrađanima koje prisiljavaju i ucenjuju da prisustvuju mitingu SNS-a u Beogradu 26. maja, pomoć i podršku.

Tim povodom predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Ivan Dubljanin izjavio je za predstavnike medija da su danas razgovarali sa građanima sa namerom da ih ohrabre u otporu pritiscima da odu na miting 26.maja u Beogradu.

„Obrazložili smo im detaljno na koji način mogu da reaguju u slučaju takvih zahteva. Gradski odbor Demokratske stranke stavio je na raspolaganje građanima svoje stručnjake iz oblasti radnog prava i zakonodavstva. Štandovi opozicionih stranaka u centru Kragujevca su danas bili veoma posećeni i raduje što je jedinstvo u otporu vlasti između građana i opozicionih stranaka nikada veće.“

Dubljanin je takođe preporučio zaposlenim građanima da obavezno dokumentuju sve pretnje i pritiske.

„Obavezno neka sačuvaju sve pisane tragove, a znamo da ih ima, najčešće u vidu papira koji se potpisuju. Neka se to fotografiše. Sačuvati i mailove. Naši pravni stručnjaci pomoći će im u slučaju prijava inspekciji rada. Svesni smo da se ljudi plaše šikaniranja i otpuštanja ali neka se plaše i oni koji ih primoravaju posledica takvih dela“.

Akcije opozicije će se nastaviti i u narednim danima, najavili su predstavnici svih opozicionih stranaka.

Post Author: Milan

Ostavi komentar