NS: Šta se gradi oko jezera Bubanj?

Povodom ograđivanja parcele na jezeru Bubanj saopštenjem za javnost oglasio se kragujevački odbor Narodne stranke.

Saopštenje Narodne stranke prenosimo u celosti:

“Da li lokalna vlast iznad interesa građana stavlja interese privatnih investitora? Šetači pored jezera Bubanj svedoci su da je privatni investitor koji planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta na samoj obali kragujevačkog „srca“ napravio prvi korak i da je ogradio svoju privatnu parcelu. Taj čin je izazvao opravdani strah, ali i nezadovoljstvo kod Kragujevčana.

S obzirom da je to privatna parcela, nije sporna želja privatnog vlasnika da označi svoju teritoriju koliko je sporno ćutanje gradskih funkcionera po pitanju uništavanja poslednje oaze u užem gradskom jezgru.

Narodna stranka u Kragujevcu nije protiv razvoja grada i izgradnje stambenih objekata ali je protiv uništavanja zelenih površina i zelenila a čega smo skoro svakodnevno svedoci.

Postavlja se pitanje dokle će naprednjačka vlast kako u Srbiji tako i u Kragujevcu svaki svoj akt usmeren protiv prirode pravdati isključivo ekonomskim interesima i to najčešće interesima privatnih investitora?

Smatramo da ovaj problem može vrlo lako da se reši u slučaju da postoji spremnost grada da zaustavi ovo uništavanje prirode a to je zamena zemljišta za izgradnju planiranog objekta.

Zato postavljamo pitanje nadležnima da li su ponudili zamenu lokacije i ako jesu ponudili dokle se stiglo sa pregovorima oko zamene”, navedeno je u saopštenju Narodne stranke.

Post Author: Milan

Ostavi komentar