NS : „Političko mešetarenje u gradskoj skupštini“

Saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu prenosimo u celosti :

Tokom prethodne godine, događaji koji su, između ostalog, obeležili političku scenu grada Kragujevca, bili su tzv. „politički transferi“ pojedinih odbornika iz opozicije u vlast, odnosno Srpsku naprednu stranku. Odbornici, koji su delegirani od strane svojih političkih organizacija, iznevereli su izbornu volju svojih birača i stali na stranu politike koja uništava politički život i institucije u državi.

Pod tragikomičnom parolom „da podržavaju politiku Aleksandra Vučića“, nastavljaju svoje političko bitisanje, doprinoseći degradaciji parlamenta i političke scene grada koji je iznedrio institucije moderne srpske države. Pitamo se koji politički potezi gradske vlasti su ih motivisali da pronevere izbornu volju Kragujevčana? Da li skoro 1.000 dana neuspešne rekonstrukcije zgrade Gradske tržnice, nerentabilni projekat Javne garaže kod starog „Srca“, kredit podignut za izgradnju nove autobuske stanice od koje nema ništa? Da li su oduševljeni uništavanjem starog gradskog jezgra i urbanističkim haosom?

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu želi da sa drugim iskrenim lokalnim opozicionim političkim organizacijama smeni nekompetentnu gradsku vlast koja, poput svojih patrona iz vrha SNS-a, uništava politički život grada, uporno radeći na tome da lokalni parlament bude stecište jednoumlja, bez opozicije.

Kao što su poslanici Narodne stranke uneli veliku energiju i „zatresli“ stubove naprednjačkog režima u Narrodnoj skupštini Republike Srbije, tako će i nakon narednih lokalnih izbora u Kragujevcu odbornici Narodne stranke pokazati da politika nije „pijaca“, u okviru koje se menjaju „stranački dresovi“ prelaskom u vladajući tabor, već delatnost usmerena na dobrobit svih naših sugrađana.

Post Author: Milan

Ostavi komentar