NS Kragujevac : Osuda napada na novinara Milana Nikića

Povodom prošlonedeljnog vređanja novinara Milana Nikića, saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti, oglasio se Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu :

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu osuđuje vređanje i pokušaj udaljavanja sa sednice Skupštine opštine Batočina novinara televizije N 1 Milana Nikića. Pravo na objektivno i blagovremeno informisanje građana ne sme da bude uzurpirano od strane lokalnih čelnika opštine Batočina koji su na bahat način udaljili novinara sa sednice i uputili mu psovke.

Svedoci smo da je naprednjački režim tokom deset godina vlasti uništio politički život u Srbiji i sve televizije sa nacionalnom frekvencijom i tabloide stavio pod svoju kontrolu. Da je režim u panici zbog predstojećih izbora svedoče ovakvi potezi režima, koji nema svest da je u interesu građana da predstavnici „sedme sile“ objektivno izveštavaju sa skupštinskih sednica i koji na sve moguće načine pokušava da uguši i ono malo slobodnih i nezavisnih medija što je ostalo u Srbiji.

Po odlasku ovakvog antidemokratskog režima u antikvarnicu političke istorije, borićemo se da izgradimo moderno i demokratsko društvo sa jakim medijskim slobodama. Pravo na objektivno izveštavanje i slobodan rad novinarskog esnafa ne sme biti više ugrožen od strane bilo koje vlasti kao što je slučaj u današnjoj Srbiji.

Post Author: Milan

Ostavi komentar