NS : „Kap polako preliva čašu“

Povodom stavljanja zgrade Gradske tržnice pod hipoteku, radi uzimanja dugoročnog kredita saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti oglasio se Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu :

Predstavnici GrO Narodne stranke u Kragujevcu danas su predali zahtev gradonačelniku Nikoli Dašiću, u kojem zahtevaju od grada Kragujevca, kao osnivača JKP Šumadija Kragujevac d.o.o, i koji u ovom preduzeću ima 100% vlasničkog udela, da u što kraćem razumnom roku pokrene postupak promene obezbeđenja, po investicionom kreditu kod Adiko banke i da na taj način sačuva zgradu Gradske tržnice.
Podsećamo građane da je JKP Šumadija Kragujevac d.o.o. zaključila Ugovor o dugoročnom kreditu dana 19. 07. 2019. godine na iznos od 5 miliona evra, na period od 10 godina, a obezbeđenje po tom kreditu je upravo zgrada Gradske tržnice.
Smatramo da neuspešna rekonstrukcija Gradske tržnice ne treba da služi za političko nadmudrivanje, već nas poziva na odgovornost da spasimo grad od nekompetentnog i nedomaćinskog odnosa, kako predhodne tako i ove gradske vlasti, i da konkretnim predlozima i rešenjima budemo čuvari duha i tradicije Kragujevca.
S obzirom na to da imamo inertnu i nezainteresovanu gradsku vlast, koja je jedino ažurna kada treba organizovati prevoz članova na političke skupove širom zemlje, dajemo gradonačelniku rok od 30 dana da odgovori šta je po ovom predlogu urađeno. U suprotnom, Narodna stranka će biti prinuđena da promeni način svog budućeg delovanja i nastupanja, jer je stanje u kojem se grad nalazi alarmantno, činjenjem i nečinjenjem aktuelne gradske vlasti, te se mora nešto hitno preduzeti.

Post Author: Milan

1 thought on “NS : „Kap polako preliva čašu“

    Kosta

    (22 августа, 2022 - 10:46 am)

    Ova polupismena ekipa, koja je na vlasti u gradu, možda i ne zna da je zgrada Tržnice pod hipotekom. Ne bi me začudilo da možda ne znaju ni šta je to hipoteka. Toliko diletanata i neznalica nije davno sakupljeno na jednom mestu. Kod njih je koncentrisana ogromna količina neznanja, nestručnosti i bahatosti, a sve to je dodatno začinjeno svakodnevnim glupostima i političkom nepismenošću. Kad bi kojim slučajem izašli na izbore bez Vučićeve slike ne bi dobili ni 0,05% posto glasova. Takvi danas vode grad, krčma njegovu imovinu i smeju se u lice Kragujevčanima.

Ostavi komentar