NS : Kad studente pojede mrak

Povodom hapšenja i privođenja mladih ljudi koji nisu učestvovali u neredima, kada je demolirana policijska uprava u Kragujevcu, gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu, izdao je saopštenje koje prenosimo u celini :

„Zatečeni smo informacijom da su deca našeg grada na koju bi trebalo da budemo najponosniji i koja predstavljaju intelektualni biser naše omladine, uhapšena nerazumnom akcijom policije koja očigledno nije u stanju da razlikuje huligane od najboljih učenika kragujevačke gimnazije, dobitnike desetina najvećih naučnih priznanja koji studiraju na najprestižnijim domaćim i stranim fakultetima.

Jedina greška ove grupe izuzetnih omladinaca, kojih, na žalost imamo sve manje, je što se zatekla u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, što govori o haotičnoj bezbednosnoj situaciji u kojoj se nalazimo.

Po svedočenjima njihovih roditelja, deca su privedena na takav način da ih roditelji nisu videli gotovo 48 sati niti su imali informacije o tome šta se dešava sa njima. Da li je potrebno da se zapitamo kako su se osećali i zatočeni dečaci ali i njihovi roditelji svo to vreme?

Tražimo da se što hitnije obustavi postupak protiv bezrazložno privedenih, da odgovorni za ovu grešku snose zakonom predviđene posledice kao i da se javno izvine porodicama i javnosti grada Kragujevca za greške koje su napravili tokom privođenja dece.  Tražimo i to da PU Kragujevac javno saopšti ko su nepoznata lica u civilu koja su tukla građane Kragujevca a što može da se vidi neposredno na snimku koji je dostupan na društvenim mrežama. Takođe tražimo i da vinovnici a posebno inicijatori izvršenja krivičnih dela budu privedeni pravdi i da policija počne da radi svoj posao u stvarnom interesu svih građana.“

Post Author: Milan

Ostavi komentar