NS: Godinu dana od ostavke i dalje na funkciji

Povodom godišnjice podnošenja ostavke Vladimira Dobija na mesto člana Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima saopštenjem za javnost oglasio se gradski odbor Narodne stranke.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Pre tačno godinu dana Vladimir Dobi je podneo ostavku na mesto člana Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima. Imajući u vidu da je Skupština grada Kragujevca na sednici održanoj 26. marta 2021. godine usvojila ostavku, dokazuje se da je gradska vlast nesposobna da za godinu dana izabere člana za ovako važnu i odgovornu funkciju.

Pri tome lokalna vlast je omogućila Dobiju da za svoju vd dužnost prima i novac građana Kragujevca.

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu smatra da je ponašanje aktuelne vlasti u Kragujevcu u ovom slučaju krajnje neodgovorno i da time jasno pokazuju da investicije i projekti nisu prioritet u njihovom delovanju iako se svakodnevno trude da to prikažu drugačije. S obzirom da je plata članova gradskog veća viša od prosečne zarade u Kragujevcu ostavljamo građanima da sami izračunaju koliko je gradskog novca otišlo na račun čoveka za koga u poslednjih godinu dana nismo mogli da vidimo da obavlja svoju “vd funkciju”.

Podsećamo, Narodna stranka je pre godinu dana iznela informacije koji su izazvale reakcije javnosti i dovele do ostavke Vladimira Dobija. Gradska vlast po ugledu na svoje „kolege“ u republičkoj vlasti nastavlja sa nepoštovanjem i ignorisanjem elementarnih postulata moderne pravne i demokratske države. Kolika količina bahatosti i nepoštovanja svoje države i građana je potrebna da jedna lokalna vlast ne želi da godinu dana nakon „konstatacije“ ostavke svog funkcionera ne izabere njegovog naslednika i pri tome mu omogući da za dužnost koju ne obavlja prima novac u iznosu koji dobar deo građana pošteno zarađuje mesečno.

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu traži od predstavnika gradskih vlasti da objasne svoju neažurnost kao i da javnosti predstave “uspehe” koje je Vladimir Dobi kao vršilac dužnosti člana gradskog veća ostvario u poslednjih godinu dana s obzirom da o njegovom radu nismo mogli da saznamo ništa u sredstvima javnog informisanja. Naši sugrađani zaslužuju i izvinjenje zbog ovakvog nepoštovanja pravnog i demokratskog poretka.

Građani Kragujevca žele da se njihovim gradom upravlja na odgovoran i domaćinski način, a ovakvim ponašanjem vlast pokazuje da je otuđena od običnih ljudi i zagledana samo u ostvarivanje ličnih privilegija”, saopšteno je iz Narodne stranke u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar