Nešić: „SNS rukovodiocioma veće plate – primer podizanja društvene nejednakosti!“

Nikola Nešić, narodni poslanik i odbornik SG Kragujevca ispred stranke Zajedno (koalicija Moramo), oglasio se povodom sistematizacije u Energetici. Saopštenje prenosimo u celosti :

“Sistematizacija u Energetici rađena je da se zadovolje politička obećanja i očekivanja pojedinaca koji su u međuvremenu bili nosioci partijskih kretanja unutar firme, ali još važnije van firme pa tako da su sada gotovo svi članovi Srpske napredne stranke na rukovodećim pozicijama.

Dispečeri koji su imali nikad više posla, nagrađeni su smanjivanjem plata. Ostatak neposrednih izvršioca, zavarivača, angažovani preko agencija, za ponovo nikad više posla, dobili su smanjene koeficijente. Koji je motiv ovim radnicima koji su ogledalo firme? Nisu zaboravljeni prilikom smanjivanja ni pomoćni radnici.

Broj rukovodilaca se uvećao u odnosu na prethodni period, uprkos činjenici da je došlo do promene tehnogije i prelaska proizvodnje toplotne energije sa uglja na gas. Ima celina u kojima je umesto dva rukovodica u prethodnom periodu trenutno postavljeno šest. Zaposlena su i 2 nova radnika.

Pitanja za rukovodioce Energetike:

S obzirom da je došlo do promene tehnologije, da li nova sistematizacija prati ovu promenu?
Koji je zbir koeficijanata zaposlenih pre i posle sistematizacije?”

 

Foto : Zajedno Gradski odbor Kragujevac

Post Author: Milan

Ostavi komentar