Narodna stranka: Sačuvajmo dostojanstvo, diktator za to nema rešenje

Narodna stranka poziva i zalaže se za svaki vid otpora diktaturi isključivo legitimnim sredstvima.
Narodna stranka već duže vreme ukazuje na huligane koji nastupaju sa pozicija vlasti bilo da se radi o biznisima koji ne bi bili mogući bez poluga vlasti bilo da se radi o državnim i javnim funkcijama na koje su postavljeni nedostojni vršioci istih. Isti odnos imamo i prema huliganima na ulicama koji postaju treći poziv mobilizacije za održanje vlasti koja urušava našu državu. Principijelno se zalažemo za individualnu odgovornost činjenja i nečinjenja a ne indentifikaciju bilo koje pojave sa narodom, nacionalnom ili stranačkim pripadnošću.
„Ne pada sneg da pokrije breg nego da svaka zver pokaže svoj trag“ – kaže naš narod – a isto tako – „kome snaga leži u topuzu, tragovi mu smrde nečoveštvom!“ Previše je tragova na koje vlast nije reagovala u ime pravde i zaštite državne imovine i prava građana. Zbog toga smo imali bojkot izbora. Zbog toga imamo i bunt naroda na ulici. Međutim, sada imamo pokušaj da se i ulica kao jedino preostalo mesto slobode obesmisli i poistoveti sa ratnim poprištem. Vlast nas uvodi u društvo „pobesnelog Maksa“. Na to ne pristajemo!
Tražimo da se identifikuju osobe koje svojim ponašanjem kompromituju opravdan revolt građana. Da se lično i poimenično obeleže svi izgrednici nasilja i u civilu i u uniformama i oni koji su involvirani u narod organizovano pokrenuli provokacije u tom smeru.
Takođe, da se ne bi desile situacije iz Beograda da novinarima koji rade svoj posao bude ugrožena bezbednost, Narodna stranka zahteva da policija zaštiti medijske radnike koji izveštavaju sa protesta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar