Narodna stranka: Javna garaža umesto zelene oaze ili sadržaja za mlade

Dok po Evropi niču zeleni gradovi, povećava se broj biciklističkih staza, uvodi električni transport, u centru Kragujevca na skoro jednakoj udaljenosti od dve osnovne škole na prostoru gde je nekada bila zelena površina a kasnije privremeni parking, grad Kragujevac umesto prostora za decu i mlade, ili park sa drvećem gradi monumentalni objekat koji će pored svih ostalih namena u senku staviti desetine prozora i stanova”, smatraju u Gradskom odboru Narodne stranke u Kragujevcu.

Takođe, Narodna stranka postavlja i pitanja o ceni ovog projekta, ali i izboru izvođača radova, odnosno da li je javnu garažu mogla da gradi i neka kragujevačka firma.

Ako stručnjaci iz oblasti građevine govore da je cena izgradnje luksuznog stana do 450 evra po kvadratu, kako je moguće da i kvadrat buduće javne garaže ima istu cenu?. Takođe, za razliku od stana garaža nema bočne zidove, fine završne radove, gusto sprovedenu instalaciju, skupe prozore i stolariju i slično. Pored toga, investitor stambene zgrade ima obavezu da kupi građevinsko zemljište za objekat koji gradi ,dok grad za svoju investiciju dobija besplatno građevinsko zemljište površine oko 12 ari, ističu kragujevački narodnjaci i dodaju da postoji mogućnost da ovaj objekat „obori“ cenu susednih nekretnina, ali i uzrokuje dodatno zagađenje u ovom delu grada.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar