NARODNA STRANKA: Gradska vlast uništava igralište O.Š. „Đura Jakšić“

Ako su građani Kragujevca pomislili da ih više ništa ne može iznenaditi od trenutnih predstavnika gradske vlasti, pogrešili su. Naime, gradska vlast planira da u MZ „Filip Kljajić“ izgradi obdanište tako što će prethodno uništiti igralište škole „Đura Jakšić“, koja je najstarija osnovna škola u gradu.
Za sada ne pomažu brojni vapaji stanovnika Pivare, Bresnice i Lekine Bare, koji podsećaju da je zemljište na kome je izgrađeno popularno „Poljanče“ ustvari poklon koji je gradu ostavio deda fudbalskog trenera Race Jovanovića sa jedinom željom – da tu bude dečije sportsko igralište. Najavljeno je i potpisivanje peticije za obustavu radova, koja predstavlja legitiman vid građanske borbe protiv kršenja zakona.
Narodna stranka Kragujevac u svom programu za revitalizaciju ovog dela Kragujevca predviđa sanaciju i rekonstrukciju oba objekta.
Obdanište „Neven”, koje se nalazi u istom naselju, postalo je premalo da primi svu decu i kao logično rešenje se nameće izgradnja obdaništa u školskom dvorištu OŠ „Đura Jakšić”, gde je godinama bila predškolska ustanova, a koja je trenutno u vrlo lošem stanju.

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar