Nakon održanih izbora Demokratska stranka konstituisala Gradski odbor

Nakon što su u nedelju 11.aprila održani izbori u Gradskom odboru Demokratske stranke u Kragujevcu na kojima su izabrani Predsednik i 40 članova stalnog sastava odbora, kako saznaje portal Veliki park, juče je održana i konstitutivna sednica odbora, na kojoj su izabrani i ostali statutom i pravilnikom predviđeni organi.

Izabrano je šest potpredsednika gradskog odbora, sekretar, kao i predsednik izvršnog odbora GrO DS Kragujevac. Time je kompletirano Predsedništvo Gradskog odbora.

Za Potpredsednike GrO DS Kragujevac izabrani su Aleksandar Antić doktor pravnih nauka, Radivoje Kastratović, diplomirani pravnik i poznati kragujevački advokat, Slavica Nikitović , diplomirani pravnik,  Aleksandar Popović, diplomirani ekonomista i poznati privatni preduzetnik, Snežana Kominac, jedan od osnivača Demokratske stranke u Kragujevcu i Nenad Milovuk, komunalni inspektor.

Funkciju Sekretara Gradskog odbora naredne četiri godine obavljaće Nedeljko Milivojević, vlasnik knjigovodstvene agencije i dugogodišnji član Gradskog odbora.

Na mesto Predsednika Izvršnog odbora GrO DS Kragujevac izabran je Zoran Radovanović, jedan od osnivača Demokratske stranke u Kragujevcu, dopisnik dnevnog lista Danas iz ovog grada, i čovek sa velikim političkim iskustvom.

Da podsetimo, na direktnim i neposrednim izborima za Predsednika GrO DS Kragujevac izabran je Ivan Dubljanin, diplomirani pravnik, kome je ovo drugi izbor na tu funkciju, a među 40 izabranih članova GrO DS Kragujevac, kako ističu u ovoj stranci, nalazi se veliki broj univerzitetskih i srednjoškolskih profesora, lekara specijalista, veterinara, inženjera ali i radnika i poljoprivrednika.

Očekivanja u kragujevačkom odboru Demokratske stranke su da će ovako osnažen odbor, biti kadar da iznese teret borbe za povratak Kragujevca u red regionalnih centara u Srbiji, i da će ovaj grad ponovo biti središte otpora vlasti koja je zarobila i grad i državu.

 

Post Author: Milan

7 thoughts on “Nakon održanih izbora Demokratska stranka konstituisala Gradski odbor

    Mališa KG

    (18 априла, 2021 - 1:53 pm)

    Objavite i članove gradskog odbora, da gradjani dobiju bolji uvid ko će da ih predstavlja…

    Kosta

    (18 априла, 2021 - 3:47 pm)

    Odlično a sada pun gas. Nema bolje vesti za lokalnu politiku od ponovnog jačanja DS-a.

    Pamtim sve

    (18 априла, 2021 - 3:51 pm)

    Nadam se samo da ste raskrstili sa onom ekipom koja je svojim glupostima dovela Verka na vlast. Ako vidim Planića, Radosavljeviće, Vlatka i slične u blizini DS-a, nikada vam više neću dati glas. Ovaj sastav mi se sviđa ali morate da budete vidljiviji u javnosti.

    Braca1965

    (18 априла, 2021 - 3:54 pm)

    Ako treba pomoć oko prostorija, tu sam. Spavali smo mi tamo i čuvali noću od službe. Ne damo ni Vučiću !

    Živan Palilulac

    (18 априла, 2021 - 3:58 pm)

    Dubljaninu naklon do poda jer je napravio odbor za deset, posle mnogo godina. Zamerka je samo što od DS očekujem samostalnije delovanje. Nemojte da čekate da se u Kragujevcu napravi jedinstveni front opozicije. Ovde većina „opozicije“ radi za vlast ili je od vlasti ucenjena.

    srbinčečen

    (18 априла, 2021 - 6:59 pm)

    Ljudi svaka čast ali ne zaslužujemo mi bolju vlast. Ne trebaju nama univerzitetski profesori. Mi volimo lažne diplome i doktorate, polupismeni bašibozuk. Nama je SNS po meri, pa zato tako i prolazimo.

    Siniša Jovanović

    (18 априла, 2021 - 7:04 pm)

    Potpredsnik Aleksandar Antić, ako je to onaj sa Pravnog fakulteta, je najveći stručnjak u svom godištu u Srbiji. Ako je sa DS-om to jeste veliko pojačanje.

Ostavi komentar