MORAMO: Novi pokušaj zloupotrebe kragujevačkih Slovaka

Koalicija MORAMO juče se u saopštenju Stanimo na put lažiranju potpisa –imamo rešenje (http://www.moramo.rs/stanimo-na-put-laziranju-potpisa
<http://www.moramo.rs/stanimo-na-put-laziranju-potpisa-imamo-resenje?fbclid=IwAR1dE82AyoFwHB-EL79LTLCyaDL1ABSvNUqpOAKAp0JwtaVGxhOVbLatC9g>)osvrnula na veliku neregularnost sa potpisima građana neophodnih za kandidaturu lista i ličnosti koji žele da se kandiduju.

Kragujevac zbog predstavnika gradske izvršne vlasti ponovo postaje predmet podsmeha cele Srbije. Posle registracije stranke na slovačku nacionalnu manjinu, Jaka Srbija, je pokušala da u koaliciji sa Vlaškom strankom izigra zakon i preda 5000 potpisa neophodnih za proglašenje manjinske liste i tako pokuša sa manjim brojem glasova da dođe do poslaničkih mesta.

Osim što su uspeli da pogreše u skoro svim procedurama i predaju valjanih manje od 4000 potpisa podrške uz nekompletnu dokumentaciju, ove političke štetočine još jednom su obrukale Kragujevac predstavljajući se da zastupaju 16 Slovaka iz ovog grada, a da se ni sami nisu upisali u birački spisak ove nacionalne manjine.

RIK, uz sve manjkavosti te insitutacije, ipak nije dozvolio ovakvo izigravanje zakona pa će u roku od 48 sati morati da prikupe novih više pd 6000 potpisa da bi učestvovali na izborima kao i svi predstavnici većinskog naroda u Srbiji.
Propao je još jedan pokušaj zloupotrebe izbornog procesa, koji bi eventualnim izbornim rezultatom imao za posledicu dalju štetu za budžet RS, a najveću štetu imale bi manjine čija bi mesta zauzeli politički trgovci.

Ostaje da razjasnimo da je poslanički kandidat i predsednik Jake Srbije, Vladimir Maksimović, član gradskog veća za komunalne delatnosti, a izvršilac posla njegov kum i saborac, Vitomir Nedeljković, odbornik Skupštine grada Kragujevca i bivši član Gradskog veća za lokalnu samoupravu, koji su na prošlim lokalnim izborima nastupili na listi SNS.

Post Author: Milan

Ostavi komentar