Mladi SSP : Rekonstrukcija prostora oko Jezera Bubanj

Povodom cene radova i probijanja rokova na rekonstrukciji prostora oko jezera Bubanj, saopštenjem koje prenosimo u celosti, obratili su se mladi SSP-a :

„Da Kragujevac, kojeg narod još naziva i Dolina gladi, arči pare na raznorazne projekte nije nikakva novost. Pored fontane koja je daleko manja i ne svira, a opet drastično skuplja u odnosu na onu na Slaviji, danas se možemo pohvaliti i jednom od najskupljih staza u Srbiji.
Govorimo o projektu rekonstrukcije Bubanjskog jezera.

Naime taj projekat je predstavljen javnosti u junu 2019. godine, baš pred sam početak predizborne kampanje. Projekt je tada naznačen kao kapitalni. Vrednost je bila 1 350 000 eura. A početak radova je najavljen za kraj meseca juna, dok je termin za završetak radova bio kraj 2020. godine.

Kako je prezentacijom projekta predstavljeno, rekonstrukcija je trebalo da se izvodi u 2 faze:
1. faza je obuhvatala izgradnju trim staza, staze od malča i rasvetu;
2. faza rekonstrukciju Bubanjske česme i izgradnju igrališta za decu, kao i rekreaciju starijih lica.

U budžetima i rebalansima mogli smo viđati razne višemilionske cifre izdvajane za ovaj projekat po raznim fazama. Poslednjim budžetom za 2021. godinu vidimo da će izgradnja staza građane koštati 35,5 miliona dinara, odnosno približno 100 evra po kvadratnom metru.

Da se odmah ogradimo, mi Mladi Stranke slobode i pravde podržavamo svaku inicijativu koja se tiče mladih, jer budimo iskreni, aktuelna vlast ih nije pokazala puno. Ovaj projekat doživljavamo kao nešto što je dobro i za mlade grada Kragujevca.

Ipak, ono što mi osporavamo jeste cena koja nam se prikazuje. Da li je grad koji se inače davi u dugovima i čiji gradonačelnici sebe smatraju ˝stečajnim upravnicima˝ može da iznese jedan ovako skup projekat? Takođe brine nas i činjenica da je već april 2021. godine a kako možemo videti još ni prva faza radova nije gotova. O drugoj i da ne pričamo a ostalo je još 8 meseci do roka koji ste sami sebi postavili.

Pa iz svega toga, a poučeni ranijim iskustvima možemo samo da pitamo da li će kašnjenje uticati na već ionako preveliku cenu ovog projekta?

Mladi Stranke Slobode i pravde“
Kragujevac

Post Author: Milan

Ostavi komentar