Juče održan miting podrške Aleksandru Vučiću u Kragujevcu, ponovo viđeni nezaobilazni autobusi

Pred oko 1500 ljudi u Kragujevcu je u organizaciji Srpske napredne stranke održan miting te političke organizacije na kojem je govorio i kandidat ali i aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tridesetak autobusa, raznih registraskih oznaka, dovezlo je pristalice SNS-a u Kragujevac a parking prostor stadiona „Čika Dača“ poslužio je za zborno mesto onih koji su na miting došli sa strane.

Odatle su se pridošle pristalice SNS-a spustile pešice u koloni sve do mesta održavanja mitinga. U ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, ispred prostorija SNS-a, pridružile su im se pristalice iz Kragujevca predvođene gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem. Dok je kolana išla, saobraćaj je bio blokiran u Glavnoj ulici sve od raskrsnice kod Velikog parka, pa do mesta održavanja mitinga, u pešačkoj zoni kod krsta. Pojedini Kragujevčani koji su stajali sa strane, bez ikakvih stranačkih obeležja, dobacivali su koloni koja je prolazila, nezadovoljni što je u njoj veliki broj pridošlica sa strane a ne građana Kragujevca.

Govornici na mitingu, osim predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića, bili su i prva na republičkoj listi SNS-a, dr Danica Grijičić i glumac Lazar Ristovski.

– Hvala vam na podršci, na pobedama dosadašnjim jer je to ono što nam je davalo snagu da stvari menjamo i Srbiju guramo napred. Prvih pet kilometara eksproprijacije smo uradili za severnu obilaznicu, a sada smo dobili nižu cenu stranih izvođača u odnosu na domaće. U najkraćem periodu krećemo u izgradnju obilaznice od 22 km oko Kragujevca. Sve će biti dostupnije, biće povećana bezbednost, imaćete čistiji vazduh. Idemo i sa 37 kilometara brze saobraćajnice, da spojimo Kragujevac sa Moravskim koridorom i Kragujevac neće biti slepo crevo, na koju god stranu da se krene Kragujevac će svuda biti na najbolji način povezan. To je naša obaveza da u naredne četiri godine završimo. Tokom mandata naredne vlade biće izgrađeno i novo krilo KC Kragujevac i neće biti potrebno nikome iz Kragujevca da ide u Beograd – rekao je Vučić i najavio da će u Šumaricama biti izgrađen „jedan od tri ili četiri najlepša stadiona“.

– Danas u Evropi kad legnete ne znate koja će vas vest probuditi ujutru. Vesti su od toga da nafta raste, gas, ugalj, sve sirovine, što vam uništava privredu, poljoprivredu. Milion problema. U takvim uslovima moguće je da krizu izdržimo ako smo zajedno i imamo jake finansije. Srećan sam što smo bili u stanju da celu kampanju govorimo pozitivno i da vam kažem šta je to što ćemo da uradimo. Kada odete kući sem besa koji ste iskalili na nekome nista dobili ništa. Jedini što ima smisla je ono što ćemo da uradimo. Molim vas da sve njihove neistine i uvrede da ih izdržimo i da u istoriji ostane upamćeno to da je najubedljivija pobeda ostvarena a da nismo izgovorili nijednu ružnu reč – nastavio je Vučić.

– Hoćemo da sačuvamo naš narod na KiM, da sačuvamo KiM, da sačuvamo celu Srbiju. Da razmišljamo o tome kako da napredujemo, da gradimo, to je suština jer bez mira ničega od toga nema. To nije pitanje da li vam se neko dopada ili ne, izbori su pitanje odgovornosti i ozbiljnosti. Srbija mora da misli o moralu jer je Srbija bila predmet najgore agresije. Iako neki kažu nikad ne reci nikad, ali to je rezlog zašto Srbija ne treba u NATO, Srbija može sama da čuva svoje nebo i svoju slobodu. Tog 3. aprila da izađemo na izbore i da im pokažemo, celom svetu šta Srbija želi, da pokažemo da Srbija neće da da na sebe da uvek pobeđuju ponos i dostojanstvo, čast i obraz, prosperitet i budućnost – naglasio je Vučić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar