Jekić: Golim okom se vidi da suficit koji iskazujete nije realno stanje stvari

“Na svakom koraku, golim okom,  vidljivo je da suficit od 248 miliona dinara u budžetu grada Kragujevca za 2023. nije realna slika stanja stvari” naveo je Dalibor Jekić, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Kragujevac i narodni poslanik.

“Grad u kom su ulice u katastrofalnom stanju, u kom posle svake veće kiše imamo poplave na ulicama, u kom su pojedini putni pravci zbog urušavanja puta u prekidu duže od godinu dana, u kom nema dovoljno raketa da se zaštiti imovina građana, u kom nema besplatnih udžbenika, u kom nije u funkciji nijedna dvorana. Kragujevac nažalost nije grad koji je toliko uređen i da nema u šta da se investira, naprotiv u kakvo stanje je doveden ne zna se u šta pre treba investirati” istakao je Jekić i upitao gradonačelnika:

“Dašiću, zbog čega ako je bilo dovoljno sredstava u budžetu nisu rekosntruisane izuteno loše ulice kojim Kragujevčani svakodnevno uništavaju svoja vozila ili zbog čega se nije pomoglo roditeljima na taj način što bi se obezbedeili besplatni udžbenici za sve učenike?”

“Iskazati suficit u budžetu, a imati toliko nerešenih problema u gradu je samo pokazatelj da vlast nije ništa radila, da nije bila sposobna da prepozna i rešava nagomilane probleme. Kragujevčani od ovakve vlasti ne mogu ni u ovoj godini da očeukuju da će se stvari značajno popraviti, javna je tajna da je budžet u ozbiljnom problemu i da novca nema za ozbiljnije investicije. Ovo će biti još jedna godina tavorenja i propadanja, a reč investirati je očigledno strana reč za vlast SNS-a u Kragujevcu” zaključio je Jekić.

Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik Gradskog odbora stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar