Izbornoj listi „Sad il’ nikad“ naloženo da otkloni nedostatke

Gradska izborna komisija na sednici održanoj 2. juna donela je zaključak o otklanjanju nedostataka Izborne liste “Sad il’ nikad – Кragujevac bira!“. Izborna lista kojom Srpska narodna partija – Srpska desnica – Udruženje boraca Šumadije na predstojećim lokalnim izborima nastupa u koaliciji sa Srpsko ruskom partijom “Vukovi“ sadrži nedostatke koji su smetnja za njeno proglašenje.
Uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da su 802 izjave birača koji podržavaju izbornu listu “Sad il’ nikad – Кragujevac bira!“ overene pre datuma zaključivanja koalicionog sporazuma. Pored toga, podnosioci ove izborne liste nisu dostavili saglasnost udruženja “Srpska desnica“ da u nazivu svoje izborne liste kandidata za odbornike u Skupštini grada koriste njihovo ime.
U skladu s tim, Gradska izborna komisija grada Кragujevca podnosiocu liste naložila je da najkasnije u roku od 48 sati od časa dostavljanja zaključka otkloni nedostatke tako što će dostaviti izjave birača da podržavaju izbornu listu kandidata za odbornike u Skupštini grada, potpisane i overene posle datuma zaključivanja koalicionog sporazuma.

Post Author: Milan

Ostavi komentar