Hitno pokrenuti istragu o vezama Bratislava Gašića i Zorana Jotića

Demokratska stranka traži da se odmah pokrene istraga o vezama direktora Bezbednosne informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića sa javnosti poznatim i za najteža krivična dela osuđivanim Zoranom Jotićem Jotkom iz Kruševca, o kojim govori najnoviji izveštaj novinarske mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.

Podrazumeva se da Gašić, dok traje istražni postupak, nipošto ne bi mogao da rukovodi jednom od najvažnijih institucija u oblasti zaštite države i ometa istragu. U demokratskim i uređenim državama apsolutno je nedopustivo da na čelu nacionalne bezbednosne agencije bude osoba koja u kriminalnom podzemlju ima reputaciju plaćenika jednog od najpoznatijih kriminalnih klanova.
Demokratska stranka podseća na činjenicu da je KRIK objavio da je Gašić u telefonskim razgovorima članova tzv. Jotkine grupe označen kao neko koga plaća pomenuti Zoran Jotić. Ti razgovori su emitovani u Specijalnom sudu za organizovani kriminal na suđenju Jotiću i njegovim saradnicima za dvostruko ubistvo, a ono što sud saznaje iz njih ni u kom slučaju ne može ostati samo u sudskom spisu. Dokazi o korumpiranosti sadašnje vlasti i njenoj sprezi sa organizovanim kriminalom su brojni i očigledni i više se ne mogu sakriti nikakvom propagandom, ili ignorisanjem. Tužilaštvo mora da proveri sve ono što je policija saznala iz prisluškivanih razgovora, a Bratislav Gašić mora da odgovori na sva pitanja o svojim vezama sa podzemljem bez zaštite visokog državnog položaja koji trenutno nezasluženo zauzima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar