Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu osuđuje politički progon Borisa Hermana

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu osuđuje politički progon Borisa Hermana, člana Glavnog odbora i člana Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu. Režim u panici pred izbore koji se održavaju u nedelju, svestan da su građani prozreli desetogodišnju vladavinu zasnovanu na sejanju mržnje i straha, pribegava merama koje podsećaju na najmračnija vremena totalitarnih režima.

Nedopustivo je da se Borisu Hermanu, koji je sa hiljadama ljudi u Srbiji prisustvovao ekološkom protestu protiv uništavanja naše životne sredine, izriče mera zatvora, i to u trajanju od 5 dana, iako nikada nije legitimisan na protestima, niti mu je ikada stigao prekršajni nalog. Dok su ljudima koji su protestvovali zbog zagađenja životne sredine uručuju rešenja o izdržavanju kazne zatvora, batinaši koji su na učesnike mirnih ekoloških protesta nasrtali čekićima i pokretanjem bagera, uživaju svu zaštitu autoritarnog režima.

Narodnu stranku i njene funkcionere i aktiviste odlazeći režim i predsednik neće moći da represivnim metodama zaustave u njihovoj borbi za izgradnju moderne države zasnovane na vladavini prava. Izgradićemo društvo u kojem se zahtevi i predlozi ekoloških aktivista sa dužnom pažnjom analiziraju i sprovode u delo, a ne državu kojom se diktatorskim merama borci za životnu sredinu lišavaju slobode.

Post Author: Milan

Ostavi komentar