DS : „Pustošenje Kragujevca se nastavlja“

Povodom masovne seče stabala u bloku Voje Radića, kao i drugih problema vezanih za izgradnju parkinga u tom delu grada, Gradski odbor Demokratske stranke se oglasio saopštenjem koje prenosimo u celini :

„Poslednjih dana, građani Kragujevca, naročito naselja „Stara Radnička Kolonija“, svedoci su još jednog pustošenja grada u režiji vlasti SNS i njenih lokalnih pomagača. Već smo svi naviknuti na nestručnost, bahatost i neznanje u postupanju lokalne vlasti i njenih predstavnika, ali još jedanput su uspeli da nas sve neprijatno iznenade.

Početak izgradnje parking prostora u takozvanom bloku Voja Radić, svi njegovi stanovnici su dočekali sa velikim olakšanjem, jer su godinama živeli okruženi blatom i prašinom, a vlast godinama obećavala rešenje za njihove probleme. Na žalost prvobitnu radost, zamenili su neverica i tuga. Radovi se izvode tako da građanima naselja izgleda kao da ima više planova za konačan izgled prostora i da se još ne zna koji je konačan. Jedan dan se postave betonski ivičnjaci i trotoari a već sutradan se potpuno razruši sve što je prethodnog dana rađeno. Sledećeg dana se na drugom mestu zatrpaju zemljom i utabaju buduće ulice unutar bloka a onda opet sledećeg sve ponovo raskopa, da bi se provukle cevi. Tako svaki dan unedogled. Imaju li izvođači plan i da li postoji iko ko nadzire radove, moramo da pitamo lokalnu vlast. Nakon urušavanja objekta Gradske tržnice zbog nestručnog rukovođenja, Gradski odbor Demokratske stranke smatra da nove egzibicije u režiji gradske vlasti više ne smeju da se dozvole.

Da je potpuna devastacija tog prostora u pitanju, na žalost najrečitije svedoči postupanje sa zelenilom i drvećem koje je činilo pravu vrednost tog naselja. Najveći broj stabala lipe, koje su decenijama krasile Staru radničku Koloniju, posečen je bez ikakvog obzira. Umesto da se sačuvaju stabla, koja su bila ukras naselja, a parking prostor napravi okolo njih, pribeglo se njihovoj seči, jer je očigledno da za vlast ona nemaju nikakvu vrednost. Čak i da se zasade nova stabla u blizini, zašta nema nikakve garancije ni nade, trebale bi godine da prođu da bi opet mogla da budu hlad u letnjim mesecima i ukras za čitav kraj grada.

Gradski odbor Demokratske stranke smatra da lokalna vlast svojim postupcima čini nepopravljivu štetu na licu grada i ostavlja ožiljke koji će se teško lečiti. Od zanemarivanja i nečinjenja, uvereni smo da je još gore pogrešno i nestručno delovanje, jer osim što mnogo finansijski košta građane, još više urušava kvalitet života i na žalost, plašimo se da grad neće još dugo moći da izdrži pustošenje i zatiranje kojim je izložen.“

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar