DS Milivojević: U čije ime Bakarec preti likvidacijama

Demokratska stranka poziva državnog tužioca da po službenoj dužnosti odmah pokrene postupak protiv visokog funkcionera Srpske napredne stranke Nebojše Bakareca zbog pretnji koje je uputio Draganu Đilasu i Saši Vukadinoviću.

„Bakarec je u funkciji režimskog megafona nedvosmisleno pozvao na fizičku likvidaciju političkih protivnika režima Aleksandra Vučića i taj poziv je javno uputio sa mesta na kojem se nekada nalazila Narodna skupština. U svom zlokobnom istupu u nekadašnjem „hramu demokratije“, „napredni“ poslanik je ustvrdio da bivšeg gradonačelnika Beograda i nekadašnjeg direktora Bezbednosno informativne agencije „više ne bi bilo“ samo da su u Rusiji. Na taj način je direktno optužio i vlast u Ruskoj Federaciji koju predvodi predsednik Vladimir Putin za ubistva političkih protivnika, te eksplicitno uvredio i samog Putina i čitavu rusku državu.
Saša Vukadinović je nesporno bio najbolji direktor BIA, koji je ovu službu preuzeo sa teškim hipotekama iz prošlosti i uništenim kredibilitetom tokom devedesetih godina prošlog veka. Za samo četiri godine uspeo je da od BIA stvori profesionalnu službu koja je zbog uspešnih akcija uživala poverenje građana i ugled u čitavom svetu. Očigledno je da uzurpatori narodnog parlamenta poput Nebojše Bakareca ne shvataju da su svojim pretećim istupima otvorili dno političkog bezdana u kome se svakoga dana sve doblje zakopavaju. Još tragičnije je to što ne shvataju da se nalaze u slobodnom padu svog političkog sunovrata kome ovakvim izjavama samo daju dodatno ubrzanje.“ – kaže se u saopštenju Demokratske stranke koje potpisuje Srđan Miilivojević, član Glavnog odbora DS-a.

Post Author: Milan

Ostavi komentar