DS : „Mere“ ne pomažu, poziv građanima da se vakcinišu

„Pozivamo sve građane Srbije da se, ukoliko u njihovim mestima ima dovoljno vakcina, što pre vakcinišu protiv Kovid-19,“ navodi se u saopštenju Resornog odbora Demokratske stranke za zdravstvo.

Potpuno nam je jasno da „mere“ koje su trenutno na snazi ne čine apsolutno ništa na suzbijanju epidemije. Konfuzne, neefikasne i potpuno zbunjujuće mere tima koji navodno rukovodi borbom protiv epidemije, ne samo da nisu uspele da je ukrote, nego se broj zaraženih i preminulih „ustalio“ na jako visokom nivou. Opasnom nivou. Od početka tvrdimo da se tzv. Krizni štab ne sme sastojati od „stručnog“ i „političkog dela“ jer tu „stručni deo“ služi samo za pokriće odluka političara, koje su sve samo ne stručne. Da se ne bi broj od oko 40 preminulih dnevno uvećavao ili održavao i dalje na tom nivou, neophodno je da građani Srbije preduzmu sve što mogu da zaštite sebe i svoje najbliže.

„Slike tragičnih stanja u crvenim zonama i umrlice mladih ljudi očito ne uzbuđuju previše ljude koji tvrde da vakcine štete ili da virusa nema. Posebno ne pojedine lekare. Lekarska komora i Srpsko lekarsko društvo moraju da odgovaraju zašto ne sankcionišu lekare koji se ponašaju antimedicinski, i u krajnjoj liniji, nekorektno. Vakcinišite se jer ne postoji drugi izlaz“, poručuje Resorni odbor Demokratske stranke za zdravstvo građanima Srbije.

Nije sloboda mišljenja lagati u medijima, stvarati konstrukcije koje se graniče sa nebulozama, a potpuno su protivne svemu onome što su ti lekaru svojevremeno učili. Građani se ne smeju dezinformisati i sluđivati teorijama ‘svetskih zavera’, a takvima se ne sme dozvoliti pristup medijima.

„Jedini način da se vratimo normalnom životu je da savladamo epidemiju, kao što je to učinjeno u Izraelu. I svi znamo šta su uradili. Šta nas sprečava? Budite odgovorni! Vodite računa o sebi i drugima. Vakcinišite se,“ zaključuju lekari aktivni u Resornom odboru Demokratske stranke za zdravstvo.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar