DS Kragujevac : Zastrašivanje Kragujevčana neće slomiti otpor diktaturi

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu obaveštava sve sugrađane koji su učestvovali u protestu i blokadi gradskih saobraćajnica povodom donešenja novih zakona o referendumu i eksproprijaciji, da je u toku akcija MUP-a u kojoj se ljudi pozivaju a zatim sprovode u Prekršajni sud.

Matrica je ista i pozivi su „radi obavljanja službenog razgovora“, ali se sve završava prekršajnim prijavama. Na teret se stavljaju dela iz domena ometanja saobraćaja i nepostupanja po nalogu službenog lica.

Kao što smo već juče najavili, svim sugrađanima koji se nađu u takvoj situaciji advokatski tim Gradskog odbora Demokratske stranke nudi besplatno pravno zastupanje, kao i mogućnost organizovanog sakupljanja finansijske pomoći za one koji nisu u mogućnosti da plate kaznu.

Takođe savetujemo građane da ne daju izjave bez prisustva branioca i da traže dokumentaciju koja se odnosi na konkretan predmet, kao i rok od suda za pripremanje odbrane.

Prema najnovijim informacijama kojima raspolaže Demokratska stranka, lokalna SNS vlast organizovano šalje građane Kragujevca na nekakav kontramiting u Šapcu, što mnogi koji rade u lokalnoj administraciji ne mogu da odbiju jer im posao i egzistencija zavise od toga.

Postaje očigledno da vlast Srpke napredne stranke neće prezati od toga da izazove građanski rat u Srbiji, da bi sačuvala svoje kriminalom stečeno bogatstvo. Ulazimo u terminalnu fazu diktature i vlast će pokušati sve da zastraši građane i spreči bilo kakav otpor. Uvereni smo da grad slobodarske tradicije kakav je Kragujevac, neće pokleknuti pod pritiskom i da postoji dovoljno hrabrih Kragujevčana koji će izneti na svojim plećima ovu neravnopravnu ali pravednu borbu za bolju Srbiju. Demokrate će u toj borbi uvek biti zajedno za svojim sugrađanima. Do pobede !

Info Služba GrO DS Kragujevac

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar