DS Kragujevac : Verbalno nasilje Kragujevačkih naprednjaka

Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke prenosimo u celosti :

Javnost u Kragujevcu još jednom je ostala zatečena i zgranuta primitivizmom Kragujevačkog odbora Srpske napredne stranke. Navikli smo svi na svakakva saopštenja koja dolaze od vladajuće stranke u Kragujevcu. Znamo da ne biraju rečnik u komunikaciji ni sa građanima a kamoli sa političkim protivnicima. Svesni smo i da u društvu u kome se promovišu nasilje, šund i neukus kao najveće vrednosti, ne mogu drugačije da se ponašaju ni predstavnici takve vlasti u našem gradu.

Bez obzira na to, ne možemo da prećutimo činjenicu da je u zvaničnom saopštenju Kragujevačkih naprednjaka čitava opozicija, koja predstavlja veliki broj građana ovoga grada, nazvana ološem, plaćenicima i raznim drugim epitetima. Tužna je činjenica da se ni za preko 30 godina od kada je Srpska radikalna stranka osnovana u Srbiji a danas u formi SNS-a gospodari životima građana ove zemlje, nije ni za milimetar odmakla od zarđale kašike i rečnika nedostojnog elementarne političke kulture.

Mala je granica između verbalnog i fizičkog nasilja. Ona se lako pređe, naročito kada ljudi nemaju moralne i etičke kočnice u sebi. Upozoravali smo građane Kragujevca da će doći dan kada će naprednjaci proglasiti sve svoje neistomišljenike izdajnicima države i građanima drugog reda.

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu poziva građane da se uzdrže od bilo kakvog nasilja, verbalnog ili fizičkog i da još jednom pokažemo da umemo da se borimo i izborimo za normalno drušvo. Srbija će biti normalna država kada onakva saopštenja kakva smo čuli juče u režiji naprednjaka, postanu ružna prošlost, koja će se izučavati samo na časovima istorije beščašća i političke nekulture.

 

6.09.2023 Kragujevac                               INFO SLUŽBA GrO DS KRAGUJEVAC

Post Author: Milan

Ostavi komentar