DS Kragujevac : Sećamo se predsednika ne samo na ovaj dan

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu i ove godine je položio venac na spomen ploču dr Zoranu Đinđiću u istoimenoj ulici.

U 10 časova ujutu, već tradicionalno, na dan ubistva bivšeg predsednika Demokratske stranke, predstavnici odbora ove stranke u Kragujevcu, zajedno sa građanima koji svake godine dolaze i bez poziva da odaju poštu ubijenom premijeru, zapalili su sveće i podsetili se čoveka koji će ostati zapamćen kao jedan od najvećih reformatora u istoriji Srbije.

Na zvaničnoj stranici odbora, predsednik GrO DS Kragujevac Ivan Dubljanin, napisao je da se demokrate sa ponosom sećaju svog predsednika, ne samo na ovaj dan.

U izjavi za portal Veliki park, Dubljanin je dodao da na žalost danas Srbijom vladaju ljudi, koji nisu krili da se druže sa onima koji su ubili Đinđića, ili da su se napili od sreće zbog njegovog ubistva.

To najbolje odslikava stanje u kome se nalazi celokupno društvo i da za njegovo ozdravljenje mora doći do promene vlasti koja neće biti takva da samo dve elite zamene svoja mesta, već da mora doći do ozbiljne lustracije i preispitivanja odgovornosti svih učesnika u propadanju Srbije, još od devedesetih pa do današnjih dana, zaključio je Dubljanin.

Post Author: Milan

Ostavi komentar