DS Kragujevac: Prekršajne prijave stižu i Kragujevčanima koji nisu učestvovali na blokadama

Pravnom timu Demokratske stranke (DS) u Kragujevcu prijavljeno je do sada više od 30 slučajeva prekršajnog gonjena, a ima i mnogo prijava protiv gradjana koji nisu ni bili legitimisani tokom blokade saobraćajnica.

„Imamo slučaj žene iz Paraćina koja  je dobila prijavu, a u vreme protesta je bila na poslu. Ovde se radi o tome da joj je suprug opozicioni aktivista, te su svi članovi te porodice dobili prijave“, rekao je Beti predsednik pravnog tima DS  advokat Radivoje Kastratović.

On je naveo da i svi slučajevi slanja prijave bez prethodnog legitimisanja predstavljaju dokaz da je cilj bio da se izvrši pritisak na gradjane zloupotrebom ovlašćenja policijskih službenika.

Kastratović je rekao da su povodom prijava koje su poznate DS-u u Kragujevcu održana dva pretresna ročišta pred Prekršajnim sudom i da je još nekoliko najavljeno za sutra.

Svima se na teret stavlja jedan ili po dva prekršaja po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Prema rečima Kastratovića, radi se  prekršajnim prijavama zbog toga što gradjani nisu postupili po naredbi ovlašćenog lica u saobraćaju za šta je zaprećena kazna od  20.000 do 40.000 dinara.

Pojedini gradjani su dobili nalog da plate mandatne kazne zbog ometanja saobraćaja u iznosu od 5 000 dinara, koji u odredjenom roku može da se plati upola manje.

Kastratović je rekao da su se u DS organizovali da pokriju troškove kazni gradjanima i pružaju im besplatno pravno zastupanje.

Prema rečima Kastratovića, to je način da se izrazi solidarnost sa ljudima koji se bore za svoja prava i protiv vlasti.

 

Izvor : Beta

Post Author: Milan

Ostavi komentar