DS Kragujevac : Dok se lokalna vlast kiti tuđim perjem, investitor ograđuje i staze i rasvetu na jezeru Bubanj

Povodom današnjeg saopštenja gradskog odbora SNS-a u Kragujevcu, kojim se opozicija u Kragujevcu optužuje za nestručnost, zbog kritika upućenih na račun lokalne vlasti, odgovor u vidu saopštenja je stigao iz Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu. Saopštenje prenosimo u celosti :

„Za razliku od funkcionera Srpske napredne stranke, i ostalih satelita koji čine vlast u Kragujevcu, građani ovoga grada zaista ovde i žive, kreću se ulicama, sapliću o prepreke na onome što je nekada bio trotoar, sa prvim mrakom tumaraju po neosvetljenim naseljima, ali im se čak ni tada ne priviđaju fantazije i fatamorgane o kojima nam svojim saopštenjem govore oni koji su najodgovorniji za očajno stanje u kome se grad nalazi.

Kada vlast kojoj kao gnjile kruške otpadaju jedan po jedan funkcioner, ostavkama ili smenama, govori o nestručnosti opozicije, to bi možda bilo i smešno da nije tužno. Umesto držanja lekcija o tome da li je investitor dobio dozvolu ili nije, za početak neka „stručnjaci“ iz vlasti reše još jedan veliki problem u najavi. Investitor je na Jezeru Bubanj ogradio ono što misli da je njegovo, ali se u toj ogradi nekako našao i deo tek izgrađene staze, kao i stubovi tek postavljene rasvete. Čiji stručnjaci su tu napravili grešku, još ne znamo, ali biće da će građani i tu grešku da plaćaju, kao i sve dosadašnje brljotine ove vlasti.

Što se tiče fantazija iz saopštenja SNS-a, pre svega tražimo da zarad elementarne logike i razuma, prekinu da se kite tuđim perjem. Možda se negde u Srbiji i grade autoputevi i brze saobraćajnice, ali u Kragujevcu se to ne dešava. Nas su svi putevi zaobišli pa voljom naprednjaka čak i šumadijski autoput, takozvani Vožd Karađorđe, neće proći kroz Kragujevac. Novih puteva još nema a postojeći se urušavaju. O kakvim novim bolnicama govore lokalni naprednjaci, kada još uvek ni ašov nije poboden u izgradnji Kliničkog centra u Kragujevcu, i ne samo da nije odpočela izgradnja, već se ponovo sve vratilo na nivo projektovanja. Centar izvrsnosti stoji u mestu, pa nam medicinski stručnjaci odlaze iz Kragujevca, umesto da se u njega vraćaju. Dok je u toku lobiranje radnika Fiata za odlazak na rad u Slovačku, neukusno je govoriti o zaposlenosti Kragujevčana.

Sada kada je Kragujevac u novom prostornom planu, voljom stručnjaka SNS-a prestao da bude regionalni centar, takođe je deplasirano da o njegovom regionalnom potencijalu govori lokalna vlast, koja nije prstom mrdnula da to spreči.

Nemaju građani Kragujevca više vremena, ali ni strpljenja, da čekaju da se lokalna vlast prene iz fatamorgane u koju je upala, i ostaje im još samo da na ulicama štite svoje pravo na normalan život. Demokratska stranka ima i potencijal i stručne ljude, sposobne da zaustave razaranje našeg grada, i da ponovo uzdignu Kragujevac u rang vodećih gradova u Srbiji.

 

Info Služba Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu“

Post Author: Milan

Ostavi komentar