DS Ivan Dubljanin : Skraćenje kazne saučesniku u ubistvu dr Zorana Đinđića odslikava stanje u drušvu

Gradski odbor Demokratske stranke obeležio je juče dvadesetogodišnjicu ubistva premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke dr Zorana Đinđića. U 10 časova u prisustvu članova Demokratske stranke ali i građana Kragujevca, položen je venac na spomen ploču u ulici Zorana Đinđića.

Tim povodom javnosti se obratio predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu Ivan Dubljanin, čiju izjavu prenosimo u celosti :

Neposredno pred obeležavanje 20 godina od ubistva premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke dr Zorana Đinđića, saznali smo da je jedan od saučesnika u njegovom ubistvu dobio skraćenje zatvorske kazne i da je pušten na slobodu.

Sama mogućnost da se dobije skraćenje kazne za učešće u organizovanom ubistvu najvišeg funkcionera države, govori o odsustvu svesti i stanju ne samo u našem pravosuđu, već u čitavom društvu. Učiniti to pred godišnjicu ubistva može se čak tumačiti i kao svojevrsna poruka.

Da li to treba da nas čudi u državi u kojoj se veličaju ubice premijera sa nacionalnih frekvencija, nazivaju junacima ljudi koji su povukli oroz i bez ikakvih problema sakupljaju potpisi i organizuju peticije za oslobođenje Zoranovih ubica.

Ovo oslobađenje je samo kulminacija i rezultat čitavog procesa, posle čega i građanima treba da izgleda da je sve potpuno normalno. I zaista smo svedoci da je veliki deo javnog mnjenja u potpunosti anesteziran i naviknut na nepočinstva vlasti i njenih predstavnika.

Obaveza članova Demokratske stranke je da o tome ne ćute i da koriste svaku priliku da javnost upoznaju i podsete na dubinu problema u kome se Srbija nalazi, i na dr Zorana Đinđića, kao pravog predstavnika Srbije kakva je morala i verujemo jednog dana će sigurno biti.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar