DS Ivan Dubljanin : Osuda šikaniranja i vređanja novinara Milana Nikića

Povodom događaja sa sednice Skupštine opštine Batočina, kada su pojedini odbornici SNS-a najgrublje vređali dopisnika N1 iz Kragujevca Milana Nikića, saopštenjem za javnost oglasio se Okružni odbor Demokratske stranke za Šumadiju. Saopštenje koje prenosimo u celosti, potpisuje Predsednik GrO DS Kragujevac Ivan Dubljanin :

Okružni odbor Demokratske stranke za Šumadiju, najoštrije osuđuje šikaniranje i vređanje dopisnika N1 iz Kragujevca Milana Nikića, tokom zasedanja Skupštine opštine Batočina.

Tužna je činjenica da su danas, 140 godina od osnivanja Udruženja novinara Srbije, poslenicima ove časne i važne profesije mnogo teži uslovi za rad, nego onima u XIX veku. Vlast Srpske napredne stranke, nenaviknuta na kontrolu i sa vrha svoje stranačke hijerarhije podstaknuta na nasilje prema svima koji je ne podržavaju, usvojila je i prema medijima i novinarima takav model ponašanja. Novinar Milan Nikić izvršavajući svoj profesionalni zadatak, izveštavanja sa javne sednice Skupštine opštine Batočina, našao se pred salvom prostačkih uvreda, koje umalo nisu prerasle i u fizičko nasilje, što je zabeleženo i na snimku sa ovog nemilog događaja.

Srpska napredna stranka mora da nauči da je pravo građana da znaju kako se donose odluke u organima vlasti i da u javnim poslovima, nema sakrivanja informacija i postupaka. Mi iz Demokratske stranke dobro pamtimo ove iste presvučene radikale iz vremena kada nijedan novinar nije bio bezbedan u Srbiji, kada je ubijen Slavko Ćuruvija, i ostaje nam da se nadamo da ovo narastajuće nasilje prema medijima neće ponovo prerasti u fizičko.

Upravo zato izražavamo punu podršku Milanu Nikiću i svim njegovim saborcima, bez kojih istina o suštini i karakteru vlasti u Srbiji, teško da bi ugledala svetlost dana.

 

 

21.12.2021  Kragujevac                                                          Ivan Dubljanin

                                                                                     Predsednik GrO DS Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar