Dalibor Jekić : Rekonstrukcija gradske dvorane „Šumadija“ je bila samo predizborno obećanje

 

Saopštenje za javnost koje potpisuje Dalibor Jekić, narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Kragujevcu, prenosimo u celosti :

Obećanje da će se rekonstruisati gradska dvorana „Šumadija“ je dato više puta građanima grada Kragujevca, a po običaju ova tema je uvek aktuelizovana u predizbornom periodu. Danas smo svedoci da od rekonstrukcije nema ništa, Kragujevčani su više puta svesno prevareni od strane Srpske napredne stranke.

Uz kratko obrazloženje postavio sam sledeća pitanja u Narodnoj skupštini:

„Dvorana „Šumadija“ je u izbornoj kampanji 2020.godine obećana. Videli smo bilbord na kome je pored slike dvorane „Šumadija“ bila i slika Aleksandra Vučića kao garant da će se ta investicija realizovati. Do dana današnjeg nije otpočela rekonstrukcija dvorane „Šumadija“. Ako se za Nacionalnu koncertnu dvoranu u Beogradu opredeljuje 120 miiona evra, smatram da i za grad Kragujevac treba da se opredeli 12 miliona evra kako bi se rekonstruisale dvorane „Šumadija“ i „Pionir“. Takođe, kada će i da li će biti rekonstruisana dvorana „Šumadija“?  Da li je primereno da se kulturni događaji u četvrtom gradu po veličini održavaju po holovima gimanzija i školskim salama?“

Na postavljena pitanja dobio sam odgovor od ministra za javna ulaganja Marka Blagojevića i ministarke kulture Maje Gojković. Ministar Marko Blagojević navodi u svom odgovoru da u zaključcima Vlade RS iz 2016., 2017., 2018. i 2019.godine kojim su predviđene rekonstrukcije objekata javne namene nema projekta rekonstrukcije gradske dvorane „Šumadija“. Ministarka Maja Gojković navodi da konstatacija „da se kulturni događaji u četvrtom gradu po veličini organizuju po holovima gimnazija i školskim salama“ nije tačna. Iz njenog odgovara mogu da zaključim da ministarka nije upućena u pravo stanje stvari, preporučujem joj da se malo bolje informiše i da izađe iz svog kabineta i uveri se u moje navode.

Odgovor ministra Blagojevića nam potvrđuje da je rekonstrukcija dvorane bila samo jedno u nizu lažnih obećanja radi dobijanja glasova Kragujevčana koji željno očekuju rekonstrukciju dvorane za koju su emotivno vezani. Rekonstrukciju dvorane očigledno je da ova vlast neće da realizuje, a zbog svih lažnih obećanja građani će je sledeće godine na lokalnim izborima poslati u prošlost. Kragujevčani zaslužuju da imaju koncertnu i kongresnu dvoranu, ali vlast sa ovakvim odnosom prema našem gradu misli da su nam dovoljne školske sale i holovi.

 

Dalibor Jekić, narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar