Dalibor Jekić : Otpuštanje radnika Vodovoda je demonstracija sile

Saopštenje narodnog poslanika i predsednika Gradskog odbora SSP-a u Kragujevcu, prenosimo u celosti :

Oštro osuđujem odluku direktora JKP“Vodovod i kanalizacija“ Nebojše Jakovljevića da 17 Kragujevčana i njihove porodice ostavi bez mesečnih prihoda. Dati otkaz radnicima koji su tri godine radili najteže poslove u kanalu samo zbog toga što su se usudili da traže svoja prava je pokazatelj da danas radnici kako u Kragujevcu tako i u Srbiji nemaju nikakva prava i da ih institucije ove države ne štite.

Nije nikakva tajna da se u gradu Kragujevcu najviše ucenjuju ljudi koji su zaposleni po osnovu privremenih poslova, preko agencije i na određeno. Od njih se očekuje da budu na svakom stranačkom skupu, da donose sigurne glasove i da slikaju svoje glasačke listiće. Ovde je apsolutno jasno, da je strpljenju radnika kojima su verovatno obećana zaposlenja došao kraj, odnosno da je čaša žuči prelivena.

Za nas, iz Stranke slobode i pravde, je zločin ostaviti bilo koga bez posla zato što se bori za svoja prava ili zato što pripada nekoj političkoj organizaciji. Od direktora tražim da pod hitno radnike vrati na posao i reši njihov status jer je očigledno da su oni potrebni ovom preduzeću.

 

Dalibor Jekić, Narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar