CINS: Supruga Zvonka Veselinovića suvlasnica firme u Kragujevcu

Da važne informacije „prođu ispod radara“ javnosti, posebno u situaciji kada su lokalni mediji finansijski iscrpljeni, kada nema novinara istraživača, pokazuje i primer Kragujevca. Naime, CINS je juče, utorak 27 juli, objavio informaciju da u gradu na Lepenici postoji i radi već šest godina inženjerska firma Storenergy koja se bavi razvojem tehnologije za solarnu energiju, ali i da je njen većinski vlasnik do ovog meseca bio Nikola Petrović, kum predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. 

Druga važna informacija je da je Nikola Petrović ovih dana prodao 25 procenata svog udela u firmi Ljiljani Božović, supruzi Zvonka Veselinovića, još jedne značajne osobe ikoja se povezuje sa Srpskom naprednom strankom. Za taj udeo u firmi Božovićka treba za mesec dana da plati 12 miliona dinara. Suvlasnici firme su i Marko Vuksanović i britanski državljanin Amarjit Singh Riyait, takođe sa po 25%.. (vidi https://www.companywall.rs/firma/storenergy-doo-kragujevac/MMuyDtLR)

Interesantno je da jedan od suvlasnika, Marko Vuksanović  zaposlen na kragujevačkom Univerzitetu, ali je još zanimljivije kako je postojanje ovakvog preduzeća, naročito ako se ima u vidu delatnost firme, bilo nepoznato kragujevačkoj javnosti. I to sa sedištem u jednoj od najprometnijih kragujevačkih ulica. Teško je razumeti da se ovakvom investicijom nisu pohvalili kako aktuelna gradska vlast i Šuadijski okrug. Da ne govorimo i o „zanimljivim“ suvlasnicima. A možda firma i nije bila za „reklamiranje“, jer je, na primer, prošlu godinu završila sa gubitkom u iznosu od 30 miliona dinara

Čitav tekst pogledajte na: https://www.cins.rs/supruga-zvonka-veselinovica-usla-u-posao-sa-nikolom-petrovicem/

Post Author: Olivera Ilic

1 thought on “CINS: Supruga Zvonka Veselinovića suvlasnica firme u Kragujevcu

    ПТМАС

    (28 јула, 2021 - 9:22 am)

    Nije nepoznata. Objavljivano milion puta ali kad se ne stavi u naslov niko ne obraca paznju. U Kragujevcu inače posluje dosta projektnih firmi koje okreću veliki novac i to decenijama i nevezano za SNS. Samo im nije od značaja ili im nije u interesu da se oglašavaju.

Ostavi komentar