Call centar JKP “Šumadija“ u funkciji Srpske napredne stranke

Koalicija Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije oglasila se saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti :

Prema informacijama koje smo dobili iz JKP “Šumadija“ proteklih dana usluga ove firme svedena je na Call centar SNS-a. Pomenuto preduzeća koristi se za potrebe kampanje, odnosno za pozivanje građana od strane zaposlenih koji su ujedno i članovi Srpske napredne stranke. Pozivanje se pretežno vrši tokom radnog vremena, uz nalog koji je dat od strane rukovodstva ovog preduzeća. Anketiranje sa jasnom formulacijom pitanja koje se odnosi na glasanje za Srpsku naprednu stranku, uz propratna ubeđivanja i popisivanje sugrađana je primarno uznemiravanje građana, a potom u maniru SNS zloupotreba institucija.

Direktora Marka Vujnovića i Izvršnog direktora Nenada Petkovića, podsećamo da vode gradsko preduzeće, time da apsolutno nemaju pravo da resurse JKP „Šumadija“ koriste kao sredstvo političke represije u ime SNS-a. Umesto telefonske komunikacije sa građanima radeći svoj posao mogu da im se obrate svojim delovanjem i ruinirane ulice koje su u njihovoj nadležnosti dovedu u pristojno stanje. Jer, te ulice koriste i njihovim stranačkim prvacima koji službena vozila koriste u privatne svrhe 24h tokom i van kampanje, takođe imajte odnos prema ulicama jer koriste i zglobovima onih koji su oslobođeni radnih obaveza u pomenutoj firmi, uz dopuštenje da se isključivo bave kampanjom. Direktora Petkovića opominjemo na brojne prekršaje u JKP „Šumadija“, poput pritisaka na zaposlene koji rade na određeno vreme i preko agencija, a koji su dužni da pod naznakom „obavezno“ dostave spisak sigurnih glasova. Pritom, po obavljanju nametnutog zadatka vraća se spisak u ruke zaposlenog uz negodovanja, jer nije dovoljno, nisu ispunili očekivanja nadređenog. Direktori naređuju pozivanje građana, a mi na njih apelujemo da se dozovu zdravom razumu.

Nakon svega navedenog pozivamo upravu grada Kragujevca da reaguje i sa mesta rukovodioca skloni pomenute direktore Marka Vujnovića i Nenada Petkovića, u suprotnom ćemo smatrati da je ovakva zloupotreba državnog preduzeća dopuštena i usmerena sa više istance.

Zaposlene u JKP „Šumadija“ pozivamo da pored otpora koji pružaju time što traže saradnike u nama, da se nadalje odupiru strahu i ucenama, a kao kulminaciju bunta svoj stav pokažu 3. aprila.

 

„Marinika Tepić –  Ujedinjeni za pobedu Srbije“, Kragujevac

Post Author: Milan

Ostavi komentar