NS zahteva od odbornika Skupštine grada da pokrenu inicijativu za skidanje hipoteke sa zgrade Tržnice

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu zahteva od odbornika Skupštine grada Kragujevca da pokrenu inicijativu na predstojećoj sednici Skupštine grada koja će biti održana 2. septembra, kojom bi se sa kulturno-istorijskog dobra zgrade Gradske tržnice skinula hipoteka.

„Podsećamo javnost da smo u vezi slučaja zgrade Tržnice 19. avgusta tekuće godine predali zahtev i gradonačelniku Nikoli Dašiću, u kojem se zahteva od grada Kragujevca, kao osnivača JKP Šumadija Kragujevac d.o.o, i koji u ovom preduzeću ima 100 odsto vlasničkog udela, da u što kraćem razumnom roku pokrene postupak promene obezbeđenja, po investicionom kreditu kod Adiko banke i da na taj način sačuva zgradu Gradske tržnice.
Ukoliko se odbornici Skupštine grada ne oglase povodom ovog pitanja i pokrenu predloženu inicijativu, onda šalju poruku javnosti da im nije stalo do zgrade Gradske tržnice, kao kulturnog dobra jedinstvene arhitekture koji se nalazi u sklopu istorijskog kompleksa Milošev venac. Krajnje je vreme da se posle tri godine velelepna zgrada vrati Kragujevčanima, a pravi način predstavljao bi za početak skidanje „okova“ hipoteke“, kaže se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar