Uručenjem nagrada zatvoren 58. Festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“

„Crna ovca“ Kraljevačkog pozorišta najbolja je dramska predstava u celini na 58. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ održanom u Kragujevcu. Kraljevačko pozorište odlukom žirija u sastavu: Snežana Kovačević, kostimografkinja, Ivana Nedeljković, glumica i mr Nemanja Ranković, glumac i reditelj, dobitnik je još dve nagrade – za najbolju režiju i najbolju scenografiju Snežane Trišić za predstavu „Crna ovca“.

Nagradu za najbolju kostimografiju osvojila je Marina Vukasović Medenica za predstavu „Oslobođenje Skoplja“, a nagradu za najbolje glumačko ostvarenje Nikola Voštanić u predstavi „Crna ovca“.

Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje odlaze u ruke Sanje Matejić u predstavi „Na rubu pameti“, Gorici Dinulović u predstavi „Crna ovca“ i ansamblu predstave „Trpele“. Najbolji mladi glumac odlukom žirija je Vladimir Jovanović u predstavi „Crna ovca“. Specijalne nagrade za scenski pokret i originalnu muziku u predstavi „Stvaranje čoveka“ osvojili su Jelena Alempijević i Aleksandar Spasić.

Specijalna nagrada za uspostavljanje inovativnih pristupa dodeljena je Patriku Laziću i Mileni Depolo u predstavi „Sve nesrećne porodice liče na srećne porodice“.

Žiri Okruglog stola kritike u sastavu: dr Zoran Maksimović, teatrolog, Miloš Latinović, književnik i Aleksandra Jovanović, dramaturškinja, Nagradu Okruglog stola kritike za najbolju predstavu Festivala dodelili su predstavi „Trpele“ Kraljevačkog i Šabačkog pozorišta.

Nakon dodele nagrada, u čast nagrađenih izvedena je predstava „Svinjski otac“, Narodnog pozorišta Užice, čime je zatvoren 58. Festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar