Šest nagrada za dve predstave Pozorišta za decu

Pozorište za decu Kragujevac na dva međunarodna festivala, u Subotici i u Mostaru, osvojilo je ukupno šest nagrada.

U Suboticu su na 28. Međunarodnom pozorišnom festivalu za decu tri nagrade pripale predstavi “Bambi”. Po odlukama žirija nagrade su dobili Miloš Milovanović, za glumačko/animatorsko majstorstvo u ulozi Bambija, Lazar Novkov za originalnu muziku i Jakub Maksimov za najbolju režiju.

Ovogodišnji, 28. po redu Međunarodni pozorišni festival za decu u Subotici održan je od 19. do 24. septembra a u takmičarskom repertoaru izvedeno je 10 predstava iz Izraela, Nemačke, Mađarske, Češke, Hrvatske, BiH i Srbije. Predstava „Bambi” Pozorišta za decu Kragujevac imala je premijeru u novembru prošle godine.

“Tihi dečak” osvojio je takođe tri nagrade, ali na festivalu u Mostaru.

Predstava Pozorišta za decu Kragujevac „Tihi dečak” (po tekstu Ane Duše i Tina Grabnara) u režiji Tina Grabnara osvojila je Gran pri i pobednik je Prvog međunarodnog festivala lutkarske umetnosti koji je održan od 26. do 30. septembra.

U organizaciji Pozorišta lutaka u Mostaru na FLUM-u je izvedeno osam predstava iz Ljubljane, Rijeke, Novog Sada, Subotice Kragujevca, Zenice, Banja Luke i Sarajeva.

Uz to što je pobednik festivala nagrede „Tihi dečak” nagrađen je i za najbolju režiju (Tin Grabnar), kao i za glumačko ostvarenje (Milomir Rakić).

Post Author: Milan

Ostavi komentar